• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Andrea Jerinić

 

Andrea Jerinić- biografija

 

Rođena 23. jula 1984. godine u Novom Sadu. Završila je O.Š. “Jožef Atila” i gimnaziju opšteg tipa “Laza Kostić” u Novom Sadu. Upisala je novosadski Filozofski fakultet 2006. godine, Odsek za medijske studije na kom je diplomirala 2010. Završni rad pisala je iz predmeta Istraživačko novinarstvo, tema: “Uticaj i efikasnost novog Zakona o saobraćaju u Novom Sadu”, koji je ocenjen najvišom ocenom.

Učestvovala u projektu „Letnja škola Analize medijskog diskursa „The bridges of  Media Education“ koju je, leta 2009. godine, organizovao Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. U toku Škole radilo se na analizi medijskog diskursa dnevnih novina koje izlaze kako na lokalnom tako i na regionalnom i nacionalnom nivou i praćene su dve teme: terorizam i nacionalne manjine. Projekat su vodili prof  Dr.  Dubravka Valić-Nedeljković i mr Dejan Pralica, a održan je pod pokroviteljstvom CEI (Central European Initiative), OSCE (Organisation for Security and Co-operation in Europe) i USAID (U.S. Agency for International Development).

Učestvovala na seminaru „Novinarstvom do istine!“, koji je održan u Krivaji 31. oktobra 2009. godine pod pokroviteljstvom Centra za istraživačko novinarstvo.

Nagrađena specijalnom nagradom i za naučni i stručni rad od strane Univerziteta u Novom Sadu. Rad je pravljen na temu: „Medijska prezentacija demokratizacije vojske i policije u kontekstu potpisivanja partnerstva za mir“.

 

U okviru projekta „Povezivanje mladih politikom, kulturom, idejom“, koji je organizovala organizacija  IUSY, prisustvovala seminaru „Piran“ održanom u Velenju, Slovenija, od 12. do 14. novembra 2010. godine. Tokom seminara analizirala se tema: „Stereotipi, predrasude i kulturne razlike“.

 

U okviru projekta „Povezivanje mladih politikom, kulturom, idejom“, organizovanog u okviru saradnje NVO LDJ i slovenačkog „Mladog Foruma SD“ iz Ljubljane, prisustvovala programu „Youth in action“ („Mladi u akciji“), koji je održan između 15. i 19. novembra 2010. godine u Bohinju, Slovenija. Na seminaru su se analizirale teme u vezi sa političkim aktivnostima mladih u našoj zemlji i regionu, pitanja u vezi sa Evropskom unijom i  učestvovanju omladine u aktivnom građanskom društvu.

Članica je GrO LSV Novi Sad od 2010. godine. Članica je Gradskog odbora i Izvršnog odbora Omladine LSV u okviru kojeg predstavlja koordinatorku informacija.

Članica Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad, zadužena sa informacije, a kao šefica tima za informisanje zadužena je za organizaciju konferencija za novinare i koordinaciju informacija za sajt ovog odbora i medije.

Članica Upravnog odbora Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Trenutno studentkinja na master studijama iz Komunikologije, Filozofski fakultet, Novi Sad, upisana 2010. godine i zaposlena u novosadskom dnevnom listu „Dnevnik“ gde radi kao novinarka za redakciju Novosadske hronike.

Govori engleski i francuski jezik i služi se italijanskim jezikom. Bavi se snoubordom.

Pored politike i medija, područja interesovanja su joj sport, umetnost, manjinska pitanja i teorije komuniciranja.

 


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Kontakt

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.