• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Dragana Dukić

 

Dragana Dukić rođena je 1985. godine u Kikindi, gde i danas živi i radi. Nakon završene gimnazije, diplomirala je na Pedagoškoj akademiji, a ove godine upisala i Specijalističke studije iz oblasti pedagoškog menadžmenta. Kao jednoj od studentkinja sa najvećim prosekom ocena i aktivnim društvenim angažmanom na polju informisanja mladih, dobila je ponudu da osnuje i uređuje prvi studentski list u Kikindi - “Inkluzija”, koja se prevashodno bavila temama poput suštinskog uključivanja dece sa posebnim potrebama u obrazovni sistem. Dragana takođe uređuje i “Kikindijance”, jedini časopis namenjen deci u lokalnoj zajednici.

Dugogodišnjim angažmanom u nevladinom sektoru stekla je raznoliko neformalno obrazovanje. Aktivna je na polju borbe za ženska prava, a radeći tokom dve godine u organizaciji koja se bavi ovom problematikom, stekla je potrebno znanje o temi rodne ravnopravnosti i mehanizmima potrebnim za njeno uspostavljanje u društvu. Tokom dugoročnog volontiranja u Norveškoj pri programu Evropske Komisije, bila je angažovana u Centru za mir Narvik, gde se bavila pitanjima mladih i uspostavljanjem saradnje putem projektnih aktivnosti organizacija dveju zemalja. Kao najvažniji projekat realizovan tokom ovog perioda, ističe kompletiranje baze podataka o žrtavama sa ovih prostora koje su ubijene ili nestale u nacističkim kampovima na severu Norveške.

LSV-u se pridružila 2005. godine,ubrzo postaje predsednica omladine LSV na lokalnom nivou, da bi 2007. godine preuzela funkciju potpredsednice LSVO. Od 2009. godine nalazi se na mestu predsednice Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. U okviru Gradskog odbora Kikinda zadužena je za oblast odnosa sa javnošću.

Trenutno radi pri kikindskoj Opštinskoj upravi u Odseku za projekte, gde je zadužena za pitanja socijalne zaštite i položaja marginalizovanih grupa.

Aktivno se služi engleskim i norveškim jezikom. U slobodno vreme voli da čita i piše, te je tako, osvojivši nacionalnu književnu nagradu, objavila zbirku priča “Čaša straha i tanjir požude”.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Kontakt

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.