• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Dan mira u Novom Sadu

Novi Sad, 21. septembar 2011- Povodom obeležavanja međunarodnog Dana mira, Omladina LSV Novi Sad organizovala je akciju u centru grada i deleći flajere animirala građanke i građane uz podsećanje na značenje ovog datuma.

S obzirom na to da univerzalna poruka Dana mira glasi "Neka mir prevlada na Zemlji, bar jedan dan mira i nenasilja", omladinke i omladinci hteli su da skrenu pažnju na to da jedan dan nije dovoljan, već to treba da bude čitava godina.

-Ovom akcijom pridružili smo se hiljadama ljudi širom planete, jer mir je najvažniji, on nije stvar politike, niti religije, već ima veze sa nama samima. Međutim, svi mi imamo mogućnost da kažemo da je Dan mira propala stvar i dignemo ruke od svega, a možemo da se okupimo i podržimo ovu odluku Ujedinjenih nacija sa tendencijom da to ne bude jedan dan već 365 dana u godini- objasnio je potpredsednik LSVO Novi Sad Dejan Bibić.

On je kazao da svi koji su privilegovani tako da imaju krov nad glavom i hranu na stolu, koja je uskraćena milionima drugih ljudi, imaju i obavezu da učestvuju u promenama i utiču na napredovanje društva.

Podsetivši da najviše problema u svetu uzrokuje tribaliza i bespotrebne podela tipa: moj tim-tvoj tim, moja rasa-tvoja rasa, moja vera-tvoja vera, moj pol-tvoj pol i slično, Bibić je kazao da “nema razlike ovde i tamo, svi smo mi ljudi.”

Uveče je, u prostorijama gradskog odbora LSV Novi Sad, organizovana i projekcija filma “Peace one day”. Omladinska akcija imala je za cilj da podseti građane na poštovanje tolerancije u jednoj multikulturnoj sredini, razvijanje svest o različitostima i ideja o društvu bez diskriminacije.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.