• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Izložbom najlepših fotografija Novog Sada obeležen Dan grada

Novi Sad, 1. februar 2011- Na izložbi fotografija, koju je Gradski odbor Omladine LSV Novi Sad organizovala povodom obeležavanja Dana Grada, prvo mesto osvojila je fotografija čiji je autor Želimir Jurin, drugo mesto pripalo je Nenadu Samardžiji, a treće Kristini Vuljaj. Prema rečima ove maturantkinje novosadske gimnazije “Isidora Sekulić”, čitav grad bio je njena inspiracija.

 

-Primarno me je inspirisao predeo na Petrovaradinskoj tvrđavi, odnosno pogleda na moj grad sa te strane Dunava. Novi Sad jeste centar kulture i ovde ljudi imaju sluha za umetnost, jer postoji toliko istorijskih znamenja i lepote. Sluha imaju pravi Vojvođani koji vole sve ono što Novi Sad predstavlja- rekla je Vuljaj.

Novosadska omladina Lige pokrenula je konkurs “Novi Sad kroz tvoj objektiv” u decembru prošle godine. Pristiglo je više stotina fotografija, ali je izabrano 40 onih koje su predstavile naš grad na izložbi. Prema rečima predsednika žirija Dejana Bibića postojala su tri kriterijuma koja su fotografije morale ispuniti da bi se našle među pobedničkima. Ocenjivao se kvalitet fotografije, to da li je ona “lepa na oko” i obraćala se pažnja na to da se motivi na fotografijama ne ponavljaju. Pored Bibića, žiri su činili i diplomirana fotografkinja Ana Fekete i koordinatorka Radne grupe za kulturu LSVO Dragana Ponjavić.

Izložbu je otvorio predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar koji je izrazio zadovoljstvo zbog aktivnosti Omladine u obeležavanju ovog datuma.

-Omladina LSV pristupila je obeležavanju Dana grada na kulturan, umetnički, drugačiji način. Sugerišem omladinkama i omladincima da razmišljaju o tradiciji, jer , ovo oko nas jeste tradicija. Stvarali su je naši preci, stvaramo je mi, stvaraćete je i vi. Svake godine treba obeležiti ovaj dan na neki drugačiji način, ali izložba treba postati tradicionalna s obzirom na to da su prostorije gde se ona održava nekada bile prostorije Foto-kino saveza Novog Sada- kazao je Kolar najavljujući da će naredne godine fotografije biti uramljene.

Predsednik GrO LSVO Novi Sad Marko Lutkić podsetio je na važnost 1. februara, jer je na taj datum Novi Sad pre 263 godine stekao status slobodnog kraljevskog grada. On je naveo da je akcija imala za cilj kako da obeleži Dan grada tako i da animira sugrađane da iskažu kako oni vide svoj grad. Pre otvaranja izložbe LSVO je održala uličnu akciju u centru grada kako bi se građani upoznali sa značajem ovog datuma i informisali o izložbi. Pored novosadskog odbora, akciji su prisustvovale omladinske organizacije iz Temerina, Zrenjanina i Žablja.

1. mesto, autor: Želimir Jurin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. mesto, autor: Nenad Samardžija


 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. mesto, autorka: Kristina Vujajrssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.