• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Kikinđani nastavljaju seriju internih edukacija

Kikinda, 1. februar 2011- Kao jedan od prioriteta u radu za 2011. godinu, rukovodstvo Gradskog odbora LSVO Kikinda postavilo je osnaživanje postojećeg članstva  kroz razvijanje neophodnih znanja i veština za političko delovanje putem organizovanja edukativnih aktivnosti.

Interna edukacija, koja je započeta prošle godine, a koja se bavila temama iz oblasti zapošljavanja i samozapošljavanja, javnog nastupa i odnosa sa medijima, kao i praktičnih saveta za promotivne aktivnosti organizacije, nastavljena je kroz interaktivnu prezentaciju strukture LSV i LSVO.

- Da bismo zaista aktivno mogli da doprinesemo unapređenju lokalne zajednice i društva, neophodno je da se i sami usavršavamo i unapređujemo. Najbolji način za to su upravo edukativne aktivnosti  koje se bave različitim temama koje su nama, mladima bitne. Novi članovi i članice nisu upoznati sa organizacionom strukturom naše stranke i podmlatka, pa smo smatrali neophodnim da se sa ovom tematikom što pre upoznaju. Brojna pitanja i uključenost učesnika i učesnica dokazuju koliko je ova edukacija bila svrsishodna, a prisutni spremni da usvoje nova znanja- naglasila je predsednica Gradskog odbora LSVO Kikinda Andrea Černji.

Edukaciju je vodila predsednica LSVO i trenerica Nacionalnog demokratskog instituta Dragana Dukić  koja je najavila niz edukativnih sesija na temu političke kampanje i aktivizma u okviru političke organizacije.

- Pred nama, kao agentima društvenih promena, stoji ogroman zadatak- da uradimo sve što je u našoj moći da se ojačamo lične kapacitete  koje ćemo iskoristiti za unapređenje pre svega naše lokalne zajednice, a potom i zajednice  u celini. Ne smemo zaboraviti važnu ulogu koju imamo, a to je da smo upravo mi  budući nosioci društva i oni koji će to isto društvo menjati. Da bismo mogli odgovorno da ispunimo ovaj zadatak, neophodno je da se obrazujemo, kako formalno, tako i neformalno, a ovaj vid edukacija je vrlo važan u tom  procesu, jer razvija sposobnosti mladih lidera i liderki koje su neophodne za javno delovanje- zaključila je Dukić.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.