• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

LSVO na IUSY Festivalu u Austriji

Komemoracija žrtvama AUF na IUSY festivalu

Tokom poslednje nedelje jula, četrdeset i dvoje predstavnika LSVO-a prisustvovalo je najbrojnijem okupljanju mladih socijalista i socijaldemokrata sveta, u Eurokampu u mestu Weißenbach/Attersee u Austriji.

Pod parolom „Znamo odakle smo došli, znamo gde idemo“ IUSY Festival je započet svečanim otvaranjem tokom kojeg su prisutni minutom ćutanja i paljenjem sveća odali poštu svim žrtvama masakra u kampu omladine Radničke partije Norveške. Ovogodišnji Festival organizovala je Omladina Socijalističke partije iz Austrije, posle 80 godina od prvog susreta i 30 godina kada je održan IUSY festival na ovom mestu. Socijalistička omladina je najveća omladinska levičarska organizacija u Austriji. Mladi ljudi, učenici, omladinski radnici i studenti su aktivni unutar socijalističke organizacije, planirajući političke kampanje i aktivnosti.

Ova godina je istorijska za austrijsku socijaldemokratiju budući da se ove godine obeležava 100-godišnjica Bruna Kreiskog, verovatno najuticajnijeg i najvažnijeg socijaldemokrate i političara posleratne Austrije. U nameri da nas podsete na značaj onog šta je zastupao i koje je stanovište imao, organizovan je IUSY festival u znak sećanja na njega. Za sve učesnike kampa rođendan ovog borca bio je razlog za slavlje i diskusiju mladih socijalista iz svih krajeva sveta o budućnosti ideje jednakosti, slobode i solidarnosti.

Delegacija LSVO je pored poseta radionicama i edukativnim sesijama, bila aktivna i u sportskim događajima kampa, ali i u pružanju podrške Paradi ponosa koja je realizovana tokom kampa.

Najznačnije aktivnosti delegacije odnose se na brojne bilateralne i multilateralne sastanke tokom kojih je uspostavljen bliži kontakt i dogovorene zajedničke aktivnosti sa srodnim organizacijama poput mladih socijaldemokrata Belgije, Holandije, Palestine, Austrije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije...

„Ovaj festival umnogome je značajan za sve one koji su politički aktivni i koji veruju u principe za koje se, kao mlade socijaldemokrate i socijaldemokratkinje, zajedno borimo. On predstavlja jedinstvenu priliku da se razmene iskustva sa istomišljenicima iz celog sveta, da se shvati sama srž socijaldemokratije, ali i da se oseti energija koja motiviše i učvršćuje veru u ono što nas nagoni na politički aktivizam danas. Sigurna sam da svaki IUSY Festival promeni mnogo ljudi, čineći ih boljim osobama, a time utiče i na svet celokupno, te je njegova vrednost i važnost mnogostruka“, istakla je Dragana Dukić, predsednica LSVO, koja je ovom prilikom predvodila delegaciju LSVO tokom Festivala.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.