• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

LSVO obeležio dan mira

Akcija u Novom Sadu povodom medjunarodnog dana mira

 

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obeležio je danas Međunarodni dan mira akcijom u centru grada. Omladina LSV je delila flajere na kojima je sugrađane upoznala sa značajem ovog dana, sa potrebom da se okončaju ratovi i pozvala građane sve da zajedno pronađu nenasilna rešenja i doprinese  društvenim promenama.
Tom prilikom, portparolka Gradskog odbora Omladine LSV, Tijana Eter je izjavila :

Činjenica je da u poslednjih deset godina, Srbija ne ratuje. I to je možda i najveći uspeh vlasti koje su srušile Slobodana Miloševića. Međutim, mir ne znači samo izostanak rata. Kako govoriti o miru, kada se upravo navršava godišnjica ubistva Brisa Tatona?

 

U međuvremenu, napadnut je Teofil Pančić, prećeno je Brankici Stanković, a još ne zabranjene ultradesničarske organizacije najavljuju napad na učesnike gej parade.
Takođe, uskoro se navršava i šesta godišnjica od ubistva gardista u topčiderskoj kasarni, u Beogradu. Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović su, ne smemo zaboraviti, ubijeni u sred centra Beograda, a Srbija nije bila u ratu. Počinioci – I dalje, u miru, nisu pronađeni. O svemu tome moramo stalno da mislimo, a pogotovo na ovaj dan.

 


U večernjim časovima je na Trgu mladenaca za sve građane i građanke organizovana projekcija filma „Peace One Day“, kojoj se Omladina Lige socijaldemokrata pridružila u nastojanjima da se kroz organizovanje javnih manifestacija dođe do cilja, dana prekida vatre na jedan dan.
U Novom Sadu, 22. septembra 2010. godine


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Komentari  

 
0 #1 gandra 2010-09-24 12:45
All we are saying is give peace a chance...
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.