• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

LSVO Pančevo sprovelo anketu o mladima

 

 

Prema rezultatima ankete koju smo vršili među omladinom našeg grada, došli smo do podataka koje želimo da predstavimo medijima. Clij ankete je bilo da mladi iznesu svoje probleme i stavove o tome kako se gradska vlast ophodi prema njima, da li imaju dobru komunikaciju i da li ispitanici vide svoju perspektivu u Pančevu. Anketu je popunilo 396 ljudi i smatrali smo da je ovo dovoljan broj ispitanika za prvi presek ovog istraživanja koje će se nastaviti i u narednom periodu. Prosek godina onih koji su popunjavali anketu je 22 godine, a ciljna grupa su bili mladi od 15-28 godina.

 


 

Na pitanje, da li se gradska vlast dobro ophodi prema mladima, rezultat ankete nam je pokazao da 48% mladih nije zadovoljno, a da njih 46% nema stav o ovom pitanju. Da li mladi imaju perspektivu u Pančevu, tu smo došli do poražavajućeg podatka, a to je da čak 68% ispitanih smatra da ne vidi svoju svetliju budućnost u našem gradu. 84% mladih ima stav da ne postoji dovoljno dobra komunikacija između njih i gradske vlasti.

Postoje tri osnovna problema koji tište mlade našeg grada, a to su: narkomanija; obrazovni sistem i kulturno zabavni program. Ovo je takođe pokazalo istraživanje koje smo vršili kroz anketu. Apelujemo da je uzročnik svih ovih problema nedovoljna transparentnost aktivnosti gradske uprave koje se tiču mladih. Stoga tražimo da ustanove koje su u službi omladine budu transparentnije u svom funkcionisanju kako bi se približile njima, bolje informisale i na koncu više motivisale i zainteresovale za rad u gradu. Kroz ovakav odnos mogu se steći nove ideje, svih mladih kreativnih ljudi, omladinske ustanove mogu postati bogatije mladim volonterima i tako zajedničkim snagama počeće i rešavanje postojećih problema.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.