• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

LSVO povukla učesnike sa „Nedelje socijaldemokratije 2010“

Novi Sad, 25. jun - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine povukla je svoje učesnike sa ovogodišnjeg kampa „Nedelja socijaldemokratije 2010“ (NSD) koji će biti održan u Bogovađi kod Valjeva od 01. do 08. jula ove godine.

LSVO je ovakvu odluku donela jer će na ovogodišnjem kampu NSD učestvovati predstavnici Socijalističke partije Srbije što smatramo neprihvatiljivim. Ovaj kamp nije običan trening političkih veština nego se sa njega svake godine šalje snažna politička poruka o saradnji omladina socijaldemokratskih partija, gde za SPS, dok se ne ogradi od prošlosti, nema mesta.

 

 

Upravo je Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića, tokom devedestih godina prošlog veka, unesrećila stotine hiljada porodica na prostoru bivše SFRJ i prouzrokovala odlazak mladih ljudi u inostranstvo.

Iako, omladina SPS-a u svemu tome nije učestvovala, nije se od takve politike i Slobodana Miloševića ni ogradila, pa LSVO smatra da je licemerno sa njima sedeti za istim stolom i pričati o pomirenju i saradnji socijaldemokratskih partija sa teritorije bivše Jugoslavije.

Odluku da povuku svoje učesnike i predavače sa ovogodišnjeg kampa NSD donele su i članice SD9 grupe: Forum mladih Socijaldemokratske partije BIH, Mladi Forum iz Slovenije, SDM Makedonije, Socijaldemokratska omladina Socijaldemokratske unije iz Srbije i Socijaldemokratska omladina iz Crne Gore.

Važno je reći i da se omladina LSVO rado odazivala na sve projekte koje je organizovala Fridrih Ebert Fondacija, i nadamo se da ova naša odluka neće prekinuti kvalitetnu saradnju koju smo do sada imali.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.