• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Novo rukovodstvo GrO LSVO Novi Sad

Novi Sad, 25. septembar 2011- Gradski odbor Omladine LSV Novi Sad izabrao je novo rukovodstvo koje će voditi ovaj ogranak LSV u narednih godinu dana.

 

Za predsednika je većinom glasova izabran Dejan Bibić koji je do tada obavljao funkciju potpredsednika GrO LSV Novi Sad, a potpredsednici su u novom sazivu Andrea Jerinić i Nenad Vezmar. Prethodni saziv činili su predsednik Marko Lutkić i pored pomenutog Bibića, potpredsednica Tijana Eter. Ovom prilikom odabrano je i 29 članica i članova Gradskog odbora te, uz rukovodstvo koje automatski ulazi u ovo telo, njih sad ima 32. Za člana Omladinskog foruma izglasan je Marko Lutkić.

Na svečanom delu izborne skupštine omladinkama i omladincima obratili su se predsednik GrO LSV Novi Sad dr primarijus Radovan Latinović i predsednik IO GrO LSV Novi Sad Robert Kolar poželevši novom rukovodstvu puno uspeha u daljem radu.

-Vrlo brzo prestaćete da budete omladinci ali ćete kroz kontinuiranost i rezultate privlačiti novu omladinu. Pred vama je period gde neće biti puno prilika za druženje jer će biti puno posla i projekata kojima ćete ulagati upravo u sebe- kazao je Kolar dodajući da je suština svakog omladinskog pokreta da u svoje okruženje temelji upravo ono što u njemu želi da vidi.

Latinović je, sa druge strane, omladinkama i omladincima poželeo da što duže budu omladina jer smatra da će upravo edukovani mladi ljudi uskoro donositi odluke. Novi predsednik LSVO GrO Novi Sad Dejan Bibić naveo je da su u radu Omladine svi jednaki i da svi imaju iste ciljeve zbog kojih i jesu u LSV.

Na skupštini je predstavljen i godišnji izveštaj rada novosadske omladine gde su posebno izdvojene akcije povodom obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada, prikupljanje potpisa za akciju "Lustracija", za sađenje platana na Keju, odlazak u Kraljevo zbog pomoći porodicama koje su domove izgubile u zemljotresu, obeležavanje Dana grada Novog Sada, prvog dana proleća uz moto "Probudi se", Dana pobede nad fašizmom, Dana mira i drugih. Lutkić je istakao učešće omladine i u događaju "Pecha kucha 2", a od međunarodnih aktivnosti izdvojio je IUSY festival, Piran, Borovik i odlazak u Split. Takođe, kao jedna od dugogodišnjih akcija koja je sa prethodnim sazivom dobila svoje epilog, navedeno je ukidanje služenja obaveznog vojnog roka.

Svečanom delu izborne skupštine prisustvovali su predstavnici Omladine SPO, DS i SDO kao i NVO "Podrška".


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.