• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Obeležen Dan tolerancije

Kikinda, 16. novembar 2011- Povodom 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, Gradski odbor Omladine LSV Kikinda organizovao je  uličnu akciju sa ciljem podizanja svesti javnosti, naročito mladih, o postojanju diskriminacije na svim nivoima, ali i njihovoj ličnoj ulozi u borbi protiv mržnje i predrasuda.

 

Kako je kazala predsednica kikindske Omladine Andrea Černji, Zakon o zabrani diskriminacije u Srbiji je usvojen, ali “imamo priliku da vidimo da se čak i u našem gradu, inače tolerantnom, građani susreću sa raznim grafitima mržnje, ali i povremenim napadima na osobe koje su drugačije”.

- Naša odgovornost je da se ovakvim ispadima mržnje najoštrije suprostavimo, jer ako budemo ćutali, pitanje je da li će sutra neko nas ili naše bližnje napasti i osuditi samo jer smo po nečemu drugačiji- navela je Černji i dodala:

-Vrlo je važno da se sazna ko stoji i ko podržava ove grupacije, jer je jasno da Vojvodina može postojati samo kao zajednica ravnopravnih i slobodnih ljudi, slobodnih građana, svih vera, nacija i svih političkih demokratskih opcija.

Ova ligašica podsetila je da je, prema Deklaraciji Ujedinjenih nacija ustanovljenoj 1995. godine u Parizu, tolerancija prihvatanje činjenice da "ljudska bića, prirodno različita po izgledu, položaju, govoru, ponašanju i vrednostima imaju pravo da žive i budu to sto jesu".

-Danas smo tu da kažemo - Vojvodina je naša kuća, Kikinda je naša kuća, da smo jednaki, da smo ravnopravni, i da će Omladina LSV, kao i do sada, biti prva u redu borbe za društvo tolerancije- zaključila je predsednica GrO LSVO Kikinda.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.