• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Obeležen Međunarodni dan pozorišta

Bačka Palanka, 27. mart 2011- Uličnom akcijom i prikupljanjem potpisa podrške za izgradnju zgrade pozorišta u Bačkoj Palanci, obeležen je Međunarodni dan pozorišta. Ovo je već tradicionalan način da Omladina LSV obeležava pomenuti datum u centru ovog grada sa ciljem da se skrene pažnja na dugogodišnji problem.

 

-Svi znamo da je zgrada pozorišta izgrađena i da je sve što sprečava završetak svih ostalih radova nespremnost lokalnih vlasti da se suoče sa proslošću i da se već jednom završe sve loše priče koje su učinjene devedesetih godina u našem gradu. Svi su svesni da će neko kad tad morati da odgovara za propuste koji su napravljeni u ovom projektu i još uvek nam nije jasno zašto se o svemu tome uporno ćuti i zašto se ovaj problem stavlja u stranu- rekao je predsednik bačkopalanačke Omladine LSV Sergej Vavan napominjući da LSVO svake godine poziva opštinske vlasti da izađu u javnost i objasne građanima zašto zgrade pozorišta još nema.

Vavan je dodao da Bačka Palanka na rešenje ovog problema čeka već 20 godina, te da teatri širom zemlje obeležavaju 27. mart- Svetski dan pozorišta organizujući razne kulturne manifestacije. Kako je i sama akcija imala moto, tako je i predsednik ovog odbora naglasio: “Ne dozvolimo da prođe još 20 godina da bismo dobili pozorište”.

Tokom akcije prikupljeno je više potpisa podrške građanki i građana koji su se očigledno složili sa pomenutim motom. Podršku su dali i drugi odbori kao što su Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Sremska Mitrovica, Šid i Irig.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.