• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Obeležena sedmogodišnjica zastave Vojvodine

Novi Sad, 27. februar 2011- Omladinke i omladinci LSV Novi Sad dali su svoju podršku akciji obeležavanja sedme godišnjice od usvajanja Odluke o zastavi AP Vojvodine, koju je na Trgu slobode organizovao Gradski odbor LSV Novi Sad.

Novosadski ligaši su, promovišući pokrajinsku zastavu, delili letke sa osnovnim informacijama o tome šta je zastava AP Vojvodine, šta ona predstavlja i kako izgleda. Takođe, aktivistkinje i aktivisti prikupljali su potpise građanki i građana za inicijativu da se zastava istakne i ispred mesnih zajednica, kao dela gradske uprave. Kako je naveo predsednik GrO LSVO Novi Sad Marko Lutkić ovaj događaj bitan je iz više razloga.

-Nije u pitanju samo akcija obeležavanja godišnjice od usvajanja Odluke o zastavi, niti samo da se građani upoznaju sa tim kako ona izgleda i šta sve znače boje i detalji na njoj. Zakonom je regulisano postavljanje pokrajinske zastave uporedo sa zastavom Republike Srbije na gradskim institucijama, ustanovama i javnim preduzećima te s toga LSV Novi Sad smatra da se zastava treba naći i ispred mesnih zajednica- rekao je Lutkić dodajući da zastava možda deluje kao neki mali detalj ali da pokrajina ima svoje obeležje za koje treba svi da znaju.

Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar najavio je da će ova inicijativa biti ozvaničena i upućena zvaničnim službama u gradu kako bi se zastava Vojvodine našla i u mesnim zajednicama.

Podsetimo, zastava je usvojena na sednici Skupštine AP Vojvodine 27. februara 2004. godine. To je modifikovana srpska trobojka, kojom dominira plavo polje, dok su crveno i belo znatno manja u odnosu na državnu zastavu. U sredini plavog polja nalaze se tri zvezdice, koje simbolizuju tri vojvođanske regije – Srem, Banat i Bačku.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.