• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Omladina će staviti pečat na rezultat izbora!

Član Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad i predsednik novosadske Omladine Dejan Bibić rođen je u Novom Sadu 1984. godine,a u Ligu se učlanio 2007. Motivisala  ga je, kako kaže, ljubav prema Vojvodini, ali i želja da se kroz politički aktivizam ta ljubav iz jedne ideje pretvori u delo.

 

Kao novi predsednik GrO LSVO Novi Sad na čemu ćeš najviše bazirati svoj rad, gde ćeš staviti akcenat?

Učestvovanje omladine u što većem broju akcija i aktivnosti organizovane, što od strane LSVO Novi Sad, tako i od IO LSVO, GrO LSV NS, GO LSVGradski odbor Omladine LSV Novi Sad čine 32 člana, a organizacija blizu 400 članova, što je najveći broj do sada. To treba iskoristiti na najbolji način i postaviti ulogu omladine na najviši nivo do sada, od samog osnivanja stranke.

Jedan od najvećih uspeha prethodog rukovodstva smatra se ostvarenje dugogodišnje akcije koja se tiče ukidanja služenja redovnog vojnog roka. Postoji li taj neki poseban segment oko kojeg će se bazirati rad novog saziva?

Svakako su to predstojeći izbori na svim nivoima. Između 25 i 30 odsto našeg biračkog tela čini omladina. Idemo sa ciljem da taj procenat bude bar 50 odsto. Samim tim, omladina će dobiti veći broj odbornika i poslanika i moći će da se bori i da zastupa interese omladine. Za mene postoji jedna olakšavajuća okolnost a što sam učestvovao u predizbornoj kampanji 2008. I znam koliko je to napornog posla, rada, vremena, truda. Svakodnevne akcije, deljenje flajera, komunikacija sa građanima, tribine, posete dugim odborima, pozivanje članstva, konvencije ....U predizbornoj kampanji ne postoji pozornica, sve stranke bacaju karte na sto,a cilj nam je svima isti  što veći procenat glasača za svoju stranku.

Koji su, po tebi, najveći problemi sa kojima se današnja omladina susreće i gde vidiš njihovo rešenje?

Veom je mnogo problema sa kojima se omladina suočava danas. Sistem obrazovanja, odliv mladih iz zemlje, slaba mogućnost za zapošljavanje, niske plate ... I sve to dobro zasoljeno sa fašizmom koji se ukorenio u pore našeg društva, a najviše se reflektuje kroz uticaj omadine, koju podstiču desničarske snage i partije u Srbiji. Što se tiče rešenja ovih problema, ne treba biti mnogo pametan, nego treba primeniti jedan „pokvareni“ način iz školskih klupa, a to je prepisivanje. Dovoljno je ugledati se na sistem vrednosti i uređenja  u najrazvijenijim državama Evrope i sveta, te ga primeniti na najbolji moguću način u našoj zemlji.

Kada si izglasan za predsednika, kazao si da smo svi jednaki, što jeste jedno od načela LSV. Da li to znači da ligašice i ligaše čeka isti posao ili ćeš se ti, kao predsednik, truditi da svako dobije svoje zaduženje?

Svi smo rođeni  jednaki i sa istim pravima. Od prava na život, pa sve do brava da biramo. Ligašice i ligaši su iskoristili to pravi i izabrali Ligu kao stranku koja se bori i zalaže za one vrednosti koje su njima najbliže, cilj nam je svima, manje-više isti: autonomija Vojvodine! To su te jednakosti o kojima sam govorio. Svakako da sam kao predsednik stavio najveće breme na svoja leđa, ali sam  oko sebe okupio tim sjajnih ljudi, koji imaju svoja zaduženja, svoje breme, sa kojima ću, uz pomoć cele organizacije, izvući izbore i nadam se ceo mandat, na najbolji mogući način.

Hoće li biti nekih promena u radu GrO LSVO Novi Sad  i , ako hoće, u čemu će se one najviše ogledati?

Promena u samoj strukturi i organizaciji omladine neće biti. Predhodni predsednik Marko Lutkić je to doveo na naviši i najbolji nivo. A kao što sam već rekao, želja mi je da omladina učestvuje u što većem broju akcija i aktivnostiu narednom periodu, te stavljanje i svog pečata na rezultat izbora, ma kakv on bio.

Član si i IO GrO LSV Novi Sad. Šta to znači za Omladinu i kako nameravaš da balansiraš ove dve uloge?

Svakako je to što sam i član IO LSV Novi Sad pozitivna stvar. Jer, svi se mi zalažemo za iste vrednosti. Kooperacija između ove dve organizacije je vrlo bitna! Omladina će uvek biti spremna da sarađuje sa IO, a, što je meni kao predsedniku omladine vrlo bitno, daću sve od sebe da IO pruži punu podršku omladini u svakom smislu. Da, biće više posla za omladinke i omladince, ali više posla, donosi i više rezultata, što nam je u ovom momentu vrlo bitno.

Šta te je motivisalo da se učlaniš u Ligu i šta je ono što te motiviše da budeš i dalje u njoj?

Citiraću predsednika političkog saveta Dušana Jakovljeva „Ljubav“. Ljubav prema Vojvodini, koja je dobila svoj puni smisao onog momenta kada sam postao član Lige.

Šta je, prema tebi, novosadski?

Biti čovek!


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.