• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Omladina LSV uručila zimsku garderobu beskućnicima

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad danas je uručilo zimsku garderobu zaposlenima u Prihvatnoj stanici, dnevnom boravku za beskućnike Gerontološkog centra "Novi Sad". Namera je da se štićenicima ovog dnevnog boravka što više olakša boravak na niskim temperaturama i podigne nivo svesti o ugroženosti osnovnih ljudskih prava, kao što su pravo na život i rad.
Današnja poseta  rezultat je dvonedeljne akcije koja je prethodila, u kojoj su članovi i članice GrO LSVO NS donosili odeću sa namerom da pomognu najugroženijim sugrađanima.
Portparolka GrO LSVO Novi Sad Tijana Eter istakla je tom prilikom da višak garderobe najčešće završava u kontejnerima, iako ima mnogo onih kojima je preko potrebna. Zbog toga je omladina novosadskog odbora  LSV pokušala da ovim malim gestom dobre volje, da dobar primer kako se sa malo truda može mnogo učiniti za najugroženije građane.
– Ovo je samo prva u nizu akcija koje omladina Lige planira u budućnosti. Pored tople odeće i obuće koju smo sakupili, u planu je i da jednom nedeljno naši članovi volontiraju po par sati u centru, kako bi i na taj način pružili doprinos u radu ove institucije – rekla je Eterova. Ona je dodala da će se omladina Lige truditi da se ove akcije nastave u kontinuitetu, kako bismo ovo hladno vreme učinili bar malo toplijim i prijatnijim za sugrađane i sugrađanke kojima je pomoć najpotrebnija.
Predsednik GrO LSVO NS Gabor Lepeš je tokom akcije porazgovarao sa jednim od korisnika Prihvatilišta, za kojeg se ispostavilo da ima izuzetan talenat u slikanju. Zbog toga će se poraditi na ideji da se pronađe prostor  u kojem bi taj umetnik mogao da izloži svoje radove i na taj način omogući dovoljno novčanih sredstava da izdržava sebe i svoju porodicu. Ligini omladinci su pozvali i sve Novosađanke i Novosađane da se pridruže ovoj akciji, da izdvoje malo vremena i učine koliko je u njihovoj moći da pomognu ljudima kojima je pomoć izuzetno potrebna.

(BILSV, 11. 02. 2010.)


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.