• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Omladina razbudila Novi Sad

Novi Sad, 20. mart 2011- Gradski odbor Omladine LSV Novi Sad obeležio je prvi dan proleća akcijom „Probudi se!“ kojom je animirala mlade da razmišljaju o aktivnijem učešću u u dešavanjima koja se tiču njih samih. Akcija je održana u centru grada i uprkos hladnom i kišnom danu, aktivistkinje i aktivisti delili su flajere, balone, čaralice i razgovarali sa građankama i građanima o načinima kojima bi se pospešio život u Novom Sadu.

 

Prema rečima potpredsednice LSVO Ane Kandić, cilj akcije je motivisanje mladih da se uključe u politiku, postanu donosioci odluka koji će shvatiti da imaju pravo da utiču na svoj život.

- Kako sam naziv akcije kaže: „Probudi se“, tako je vreme da se svi probude i učestvuju u stvaranju boljeg, razvijenijeg, modernijeg društva gde svako ima šansu i gde nema mesta diskriminaciji, govoru i raspirivanju mržnje, pokretima koji zagovaraju to, sa kojima smo, nažalost, imali prilike da se susrećemo i preveliki broj puta. Bitno je da zapamtimo da ako nešto zaboravimo stvaramo tle da se to nešto ponovi- rekla je Kandićeva.

Podsetila je na povorku maloletnika koja je, pre nepunih mesec dana, prošetala ulicama grada, u organizaciji neonacističkih pokreta, vičući parole mržnje,. Takođe, osvrnula se na nedavno vandalizovanje Kulturno-umetničkog centra “Mladost” u Futogu i Omladinskog centra CK13, čiji su zidovi ispisani grafitima mržnje i uvreda na račun LSV, televizije B92, Nato pakta i Evropske unije.

LSVO je ovom akcijom, kao i sveukupnim zalaganjem uopšte, želela da ukaže na to da, i pored situacije u kojoj se nalazi zemlja, mladi mogu da utiču, stvaraju promene, probude svest o stvaranju boljeg sutra.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.