• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Omladinci na seminaru u Sloveniji

Velenje, 14. novembar - Delegacija LSVO od deset članova učestvovala je u seminaru „Piran“ koji je održan između 12. i 14. novembra 2010. godine u Velenju u Sloveniji. Organizator seminara bio je Forum mladih SD, a glavne teme ovog događaja bile su stereotipi, predrasude i kulturne razlike.

 

 

 

Potpredsednica LSVO Ana Kandić zajedno je sa Eminom Gojak prezentovala stavove i ideje Omladine putem odgovora na tri pitanja koja su moderatori seminara postavili. Ta pitanja ticala su se uticaja predrasuda i stereotipa na svakodnevni život i način na koji se učesnici i njihove organizacije bore protiv njih.
Glavni događaj seminara bio je svakako „Balkanski okrugli sto“ organizovan pod pokroviteljstvom IUSY, na kome su podneti godišnji izveštaji i planovi aktivnosti za 2011. godinu. Našu delegaciju u ovom delu seminara predstavljao je Vladimir Ivančević. On je dao osvrt na generalno političko stanje u državi, društveni život i glavne političke izazove. Takođe, Ivančević je podneo i izveštaj aktivnosti LSVO iz protekle godine i naveo akcije, tribine, konferencije koja je Omladina organizovala kao i šta se planira u budućnosti, fokusirajući se na bilateralnu kooperaciju sa organizacijama iz susednih zemalja.

Osim predstavnika iz Srbije i domaćina iz Slovenije, ovom omladinskom događaju prisustvovali su i delegacije iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Češke, Belgije, Holandije, Austrije, Italije, Danske, Švedske itd. Glavni treneri i moderatori radionica bili su gosti iz Velike Britanije Mark Sjuvards (Mark Sewards) i Džesika Lej (Jessica Leigh).

Pored vremena koje je izdvojeno za zanimljiva i maštovita predavanja i radionice koje su praćene debatama i zaključcima, učesnici su u slobodnom vremenu imali mogućnost da se upoznaju jedni sa drugima. Time je seminar obojen ne samo radom na razbijanju predrasuda i predstavljanje raznih akcija delegacija, već i stvaranjem poznanstava i saradnje na međunarodnom nivou.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.