• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Poseta XVII Kongresa Mladog Foruma SD

DOMZALE - XVII Kongres Mladog foruma Socijalnih Demokrata Slovenije održan je 29. maja 2010. godine u mestu Domžale, Slovenija. Na manifestaciju se odazvalo nekoliko delegacija u prisustvu oko desetak predstavnika i predstavnica, sa kojima Mladi forum sarađuje na međunarodnom nivou, zbog čega su se obratili predstavnici i predstavnice partija socijaldemokratske orijentacije iz regiona. Skupu je prisustvovao i slovenački premijer Borut Pahor, koji je pružio podršku radu Mladog foruma, kao i evropski poslanik Zoran Thaler. Takođe su bili i predstavnici Animo (Belgija), SJÖ (Austrija),MLD (LDS Slovenija),predsednik Omladinskog saveta Slovenije Kamal Izidor Shaker, Foruma Mladih (SDP Hrvatska), SDO(SDU Srbija), MSD (SNSD BiH) i drugi.

 

Priliku da se obrati skupu je ispred Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine imao Nikola Jelavić, potpredsednik Izvršnog odbora Omladine koji je između ostalog naveo da Kongres Mladog foruma SDP svojom temom zaslužuje jedno od najviših mesta na lestvici po značaju za dalji razvoj svih naših lokalnih sredina i za zajednički cilj, saradnju na međunarodnom nivou i pripremu za evropske integracije zemalja Balkana u najširem smislu te reči.

 

Osvrnuvši se na prethodnu saradnju koju su Mladi forum SDP i Omladina LSV u prethodnom periodu ostvarile, Jelavić je ukazao:

- Dosadašnja saradnja između Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine i Mladog Foruma je urodila plodom, pa je nakon neformalnog druženja i učešća na aktivnostima omladina socijaldemokratskih partija u regionu, rezultirala i saradnjom na zajedničkim projektima.

Dalje aktivnosti na negovanju saradnje su usmerene pre svega na zajedničkim projektima i razmeni iskustva koja donosi korist obema stranama.

Na samom kraju, uz iskrene želje da rad Kongresa prođe u najboljem mogućem redu, potpredsednik Izvršnog odbora Omladine LSV je poručio:

- Želja i potreba da sebe i svoje sredine prikažemo u najboljem svetlu mora biti praćena i konkretnim aktivnostima, kao i postavljanje temelja stabilnog, demokratskog društva koje će svim učesnicima dijaloga biti pozitivan signal da postoji volja za intenziviranjem saradnje.

Kao rezultat održanog Kongresa MF SDP, oko 80 delegata i delegatkinja sa pravom glasa su usvojili set rezolucija i planove za predstojeću izbornu kampanju.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.