• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Promocija ideala i vrednosti na seminaru “Promising Politicians”

 

Mišo Živanov iz Zrenjanina učestvovao je u seminaru Promising Politicians” koji je koncipiran kao serija od tri odvojene celine predavanja i treninga od po četiri dana u toku 2011. godine.

 

 

 

Prvi deo seminara sa tematikom političkih ideologija održan je u Bečićima početkom ove godine; drugi seminar sa akcentom na medijskom nastupu u Tirani, krajem oktobra meseca i treći u Skoplju i ticao se evropskih integracija.

Cilj održavanja ovog vida edukacije bilo je obrazovanje mladih političara iz regiona bivše SFRJ i Albanije. Seminar je bio koncipiran tako da na njemu učestvuju predstavnici podmlatka socijaldemokratskih/demokratskih stranaka koji će u budućnosti učestvovati u kreiranju političke situacije u regionu. Svaki deo seminara imao je posebnu temu ali krajnji cilj je bio saradnja mladih političara na prevazilaženju razlika i upoznavanje sa metodama modern socijaldemokratske političke prakse u EU. Kako je opisao Živanov, diskutovalo se o socijaldemokratiji i razlikama između konzervatine i liberalne političke doktrine.

- Konkretno smo radili na predstavljanju političkog programa za potrebe predizborne kampanje i to su bile teme prvog dela seminara. U drugom delu smo analizirali modele medijske promocije, marketinga i kampanje za prenošenje političke poruke, da bi u radionici imali prezentaciju projekta, rešavanja kriznih situacija i prenošenje informacija na adekvatan način. Treći deo se ticao funkcionisanja evropske unije i procesa integracije zemalja zapadnog Balkana da bi u praktičnom delu to radili na konkretnoj temi u vidu metode pregovora evropske komisije i veća ministara EU- naveo je ovaj ligaš.

Živanov je rekao da ovaj program traje već desetu godinu i primer je uspešne edukacije jer većina polaznika aktivno učestvuje kreiranju trenutne političke situacije u regionu.

- Ovo je jedan od najcenjenijih seminara u organizaciji nemačke fondacije Friedrich Ebert Stiftung , Evropskog Foruma za demokratiju i solidarnost i holandske fondacije Alfred Mozer Stichting. Seminar je izuzetno dobro zamišljen i organizovan. Organizator ima pripremljenu literaturu za svakog od polaznika a predavači su neki od najuticajnih ljudi i eksperata na polju ekonomije, politike i društvenih nauka. To su ponekad i državnici, savetnici ili lideri zemalja učesnica programa - naveo je sagovornik.

Što se tiče samih impresija, ovaj ligaš objasnio je da je ućešće na ovakvoj aktivnosti, za člana jedne stranke čije je delovanje regionalno, posebno važno zbog promociji ideala i vrednosti. Dodao je da je to bitno i zbog pozicioniranja uticaja stranke u regionalnim odnosima i kreiranju permanentnih veza sa sestrinskim organizacijama.

- Učešće ovolikog broja pojedinaca na seminaru i kreiranje neke vrste nukleusa budućih odnosa tokom intezivnog rada na konkretnim problemima nikog od učesnika nije ostavilo ravnodušnim. Gube se granice i različitosti. Stvaraju se konekcije iza kojih stoje konkretni pojedinci koji se međusobno poznaju i samim tim daje se ljudskost politici koja bi trebala da povezuje progresivne ljude i ideje na zajedničku korist i napredak. Odluke tih pojedinaca će u skorijoj budućnosti imati uticaja na veliki broj ljudi- zaključio je Mišo Živanov.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.