• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Reorganizacija u Predsedništvu LSVO

Novo predsednistvo LSVO

Novi Sad, 18. oktobar - Na osmoj redovnoj sednici Omladinskog foruma LSVO održanoj 16. oktobra u Skupštini grada Novog Sada izabrani su novi članovi rukovodstva, imenovani su članovi Izvršnog odbora LSVO i usvojen je novi Pravilnik o radu omladine. Za nove potpredsednike LSVO jednoglasno su izabrani Ana Kandić iz Novog Sada, Marko Stanimirović iz Zrenjanina i Stefan Ilijević iz Pančeva. Pre njih na tim mestima bili su Milorad Ponjavić, Dragan Nenadov i Dejan Ristić. Milorad Ponjavić postavljen je na mesto generalnog sekretara umesto dotadašnjeg Kolje Kočiša. Dragana Dukić ostala je predsednica Omladine LSV, a Tijana Eter sekretarka.

 

 

Pored promena u vrhu Omladine, imenovano je i sedmoro članova novog Izvršnog odbora (IO). Novi regionalni koordinatori postali su: Tijana Eter (region Srem), Pavle Bajac (region Južna Bačka), Dragan Krasić (region Severna Bačka), Bojan Jankulović (region Jugoistočni i Jugozapadni Banat) i Dejan Bibić (region Zapadna Bačka). Vladimir Ivančević postavljen je za administratora sigurnih glasova, dok je Andrea Jerinić zadužena za informisanje.

 

Na Sednici su izneti izveštaji o realizovanim aktivnostima svih odbora, sa aktivnosti u oblasti međunarodne saradnje, kao i izveštaj o radu IO. Zaključeno je da su odbori Novi Sad, Zrenjanin i Pančevo najviše učestvovali u aktivnostima Omladine. Pančevo je pohvaljeno zbog ankete koju su omladinci sproveli među mladima u svom gradu. Cilj ankete je bio da se dobije mišljenje mladih o tome kako se gradska vlast ophodi prema njima, preispita komunikacija mladih i vlasti i da se utvrdi da li ispitanici vide svoju perspektivu u Pančevu. Što se tiče izveštaja sa aktivnosti u oblasti međunarodne saradnje, izvestioci su bili Tijana Eter, Mišo Živanov i Dejan Bibić. Eterova i Živanov izneli su svoje utiske o poseti Sloveniji gde su učestvovali u predizbornim aktivnostima Socijal demokrata Slovenije. Bibić je ispričao svoje utiske iz zvanične posete FOM SDP BiH u Sarajevu koja je predstavljala podršku SDP-u tokom opštih izbora.

U okviru tačke koja je podrazumevala planove aktivnosti do kraja godine, predsednica LSVO Dragana Dukić dala je predloge i ideje. Ona je najavila 9. novembar, Dan borbe protiv fašizma, kao centralnu akciju. Odlučeno je da se ona održi u Kikindi, kako bi se i tamo omladina više aktivirala, dok će se u drugim odborima deliti propratni materijal. Predsednik LSVO Novi Sad Marko Lutkić predložio je akciju pod nazivom “Alternativa postoji” koja bi se održala na nivou čitave Omladine. “Ova akcija bi imala za cilj da mladim ljudima pokaže da postoji alternativa nasilju i da se kroz omladinsko političko delovanje problemi mogu rešavati nenasilnim putem, tj. putem instititucija”, rekao je Lutkić. Na daljim sastancima detalji akcije će biti više razrađeni.

Usvajanjem izmena i dopuna Pravilnika o radu LSVO, promenom članstva IO i delom predsedništva LSVO najavljene su nove aktivnosti Omladine. Dragana Dukić rekla je da će novi sastav čekati puno posla s obzirom na to da će naredna godina verovatno biti i izborna. Prilikom predstavljanja novog Pravilnika, Marko Stanimirović je rekao: „Razvijanje Omladine uslovilo je ove promene“, te se može zaključiti da će novosti u LSVO predstavljati stepenik više u odnosu na prethodni period.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.