• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Sa 12. sednice Omladinskog foruma

Novi Sad, 19. jun 2011- Sednica Omladinskog foruma (OF), dvanaesta po redu, održana je u Skupštini Vojvodine u Novom Sadu, gde je predstavljen program za Dan muzike koji će se obeležiti 21. juna u Pančevu. Generalni sekretar LSVO Milorad Ponjavić izložio je plan odlaska na događaj u pomenutom gradu gde će omladinke i omladinci moći da slušaju nekoliko bendova i di-džejeve u Gradskom parku u 18 časova, čemu će prethoditi i ulična akcija.

 

Ovom prilikom potpredsednica LSVO Ana Kandić govorila je o omladinskom aktivizmu i angažmanu u raznim seminarima i akcijama kao podstreku za bolje  razumevanje društveno-političkog života.

Na sednici je članica IO LSVO i koordinatorka informacija Andrea Jerinić govorila o radu i značaju omladinskog sajta, govoreći o načinu promocije aktivnosti omladinki i omladinaca i značaju vidljivosti u medijima. Jerinićeva je objasnila način pravljenja vesti i izveštaja za sajt i najavila edukacije onih koji su zainteresovani da učestvuju u info-timu Omladine.

Predstavnice i predstavnici gradskih i opštinskih odbora izložili su i izveštaje aktivnosti u periodu između dva Foruma, ovog u Novom Sadu i prethodnog koji je održan u Bačkoj Palanci. Predsednik GrO LSVO Novi Sad Marko Lutkić spomenuo je internu edukaciju o pisanju biografija i CV-ja, a osvrnuo se i na obeležavanje Dana pobede nad fašizmom i prezentaciju prilikom održavanja događaja „Pecha kucha“. Predsednik LSVO Bačka Palanka spomenuo je DTD kampanju i edukaciju za personalnu asistenciju ljudi ometenih u razvoju. Potpredsednik LSVO Subotica Dragan Krasić naveo je akciju „Probudi se“ i DTD kampanju, dok je predsednik Omladine iz Iriga Aleksandar Babić rekao da se aktivistkinje i aktivisti ovog odbora skoncentrišu uglavnom na akciju „Traktori“, baš kao što je naveo i Dejan Kalmar iz LSVO Sremska Mitrovica.

Predstavnica LSVO Kikinda Katarina Černji spomenula je obeležavanje Dana planete Zemlje, akciju povodom Uskrsa i Banatske šore, a predsednica titelske Omladine Dijana Tešić govorila je o akciji „Probudi se“. LSVO Bečej imao je puno aktivnosti među kojima je predsednica ovog omladinskog odbora Ana Jelić navela obeležavanje Dana porodice, Dana bez duvanskog dima i Dana pobede nad fašizmom, i najavila akciju „Origami protiv zavisnosti od računara“. Predsednica LSVO Šid Tatjana Šarac govorila je o akciji „Probudi se“, Danu pozorišta i događaju „Mi ne dižemo pritisak“. Zrenjanin je predstavljala Sonja Pavkov koja je nabrojala niz aktivnosti poput dobrovoljnog davanja krvi, Dana šale, Dana studenata, maskenbal povodom Dana knjige, Dan mladosti i Dan dece.

Regionalni koordinatori podneli su izveštaje odbora koji nisu uspeli da pošalju svoje predstavnike na sednicu OF. Nakon radnog dela, omladinke i omladinci imali su priliku da neformalno razgovaraju sa potpredsednicom Skupštine Vojvodine i funkcionerkom LSV Majom Sedlarević koja im je pokazala prostorije ove ustanove i govorila o načinu rada i funkcionisanju unutar nje.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.