• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Somborci podržavaju “Leto za mlade”

Sombor, avgust 2011- Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine gradskog odbora Sombor dala je podršku projektu “Somborsko leto za mlade”, koje treći put za redom priređuju nevladine organizacije koje se bave mladima.

Kao i prethodnih godina, mladi su se udružili da zajedničkim snagama, uz minimalna sredstva, organizuju bogat kulturni i zabavni program za mlade koji ostaju preko leta u Somboru. Inicijativa je pokrenuta pošto mladi pokazuju veoma slabo interesovanje za manifestacije koje se organizuju od strane Gradske uprave, a za koje i oni, kao svi drugi Somborci, preko budžeta izdvajaju nemala sredstva.

LSVO Sombor smatra da bi trebalo napraviti opsežnu anketu ili sačiniti listu predloga mladih u vezi sa sadržajem Somborskog leta, jer su upravo mladi ti koji bi svojim učešćem doprineli aktuelnosti i dinamici dešavanja letnjih dana u gradu.

Takođe, ovaj odbor je podsetio da je Dom omladine i dalje u nefunkcionalnom stanju, uprkos tome što je hrvatska „Lura” prilikom kupovine „Somboleda” izdvojila 100 hiljada eura za Grad, od kojih je 70 hiljada namenjeno za rekonstrukciju Doma omladine, a preostalih 30 hiljada za popravke i izgradnju novih dečijih igrališta. Od tada je prošlo dosta godina, a Dom omladine i dalje ne koriste oni kojima je namenjen. Čak ni letnja bašta, u kojoj bi se mogao održati deo programa Leta za mlade nije u zavidnom stanju.

Ovim putem apelovano je na nadležne da obezbede finansijska sredstva i privedu nameni Dom omladine, čime bi omogućili onima koji volonterski organizuju Somborsko leto za mlade da imaju prostor u kojem će preko cele godine moći da organizuju kulturna, edukativna i zabavna dešavanja za mlade.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.