• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Učešće LSVO na okruglom stolu Volonterizam i aktivizam mladih

Na osnovu poziva Istarske županije i Saveta mladih, tročlana delegacija LSVO u sastavu: Ana Kandić, Nikola Jelavić i Miloš Udovičić se odazvala istom i prisustvovala okruglom stolu „Volonterizam i aktivizam mladih“, koji je održan 25. septembra 2010. godine u Pazinu, Hrvatska.

Tom prilikom su osim predstavnika Saveta mladih Istarske županije u radu okruglog stola učestvovali predstavnici i predstavnice podružnica Saveta mladih, predstavnici omladinskih organizacija političkih partija u Hrvatskoj (SDP, IDS, HDZ), kao i predstavnici/ce omladinskih nevladinih organizacija i organizacija koje se bave mladima.

 

Otvoreno je nekoliko tema od značaja za omladinsku populaciju koje su naišle na saglasnost svih učesnika okruglog stola. Na osnovu diskusije je zaključeno da se volonterizam mladih i aktivizam na dobrovoljnoj bazi ne ceni u dovoljnoj meri i može predstavljati prepreku u ciklusu usavršavanja i zapošljavanja omladinske populacije u Hrvatskoj. Osim okruglog stola, bili smo u prilici prisustvovati turniru u stonom fudbalu i rock koncertu koji je u organizaciji Saveta mladih Istarske županije, održanom u Boćarskom klubu u Pazinu u večernjim satima.

Utisci su krajnje pozitivni, primećena je sličnost u potrebama i problemima omladinske populacije, jer nezaposlenost i recesija podjednako utiču na mere zapošljavanja u Hrvatskoj i Srbiji. Osim formalnih, ostvareni su i neformalni kontakti u komunikaciji sa prisutnima i organizatorima Dana istarske županije, što se namerava afirmisati i negovati u narednom periodu.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.