• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Učešće Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine na seminaru „Mladi sindikalci i političari iz regiona“

 

 

Novi Sad, 26. maj 2011. godine - Na seminaru u organizaciji Granskog saveza hemije, nemetala, energetike i rudarstva „Nezavisnost“, uz podršku Friedrich Ebert Fondacije, učestvovale su i predstavnice Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Osim toga, na samom seminaru, predavanje je održala Ana Kandić, potpredsednica LSVO koja se polaznicima i polaznicama seminara obratila sa temom „Participacija mladih iz regiona u evrointegracijama“.


Ova tema je vrlo aktuelna u zemljama iz regiona, upravo iz tog razloga što mladi u zemljama sa teritorije bivše SFRJ, koji su polaznici i polaznice seminara, još uvek ne koriste sve mogućnosti u procesima evrointegracija – istakla je Kandićeva.

Ona je navela da je svojim obraćanjem pokušala približiti institucionalne mehanizme koji se bave omladinskom populacijom u Srbiji i regionu, zakonodavstvom koje ubraja Nacionalnu strategiju za mlade, Akcioni plan politike za mlade, Zakon o volontiranju, Zakon o mladima i druge pravne akte koji pomažu mladima da pruže doprinos u izgradnji civilnog društva.

- Osim toga, vrlo su bitna iskustva koja su mladi sindikalci i sindikalke, ali i predstavnici i predstavnice političkih partija imali u procesima pridruživanja Evropskoj uniji, kroz omladinske razmene, program Evropske komisije „Mladi u akciji“, studentske programe i brojne druge načine da se mladi iz regiona što aktivnije uključe u proces evrointegracija.

Druženje sa polaznicima i polaznicama seminara „Mladi sindikalci i političari iz regiona“ iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Srbije završeno je jednočasovnom diskusijom u nešto neformalnijem okruženju.

 


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.