• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Ulica za Vajferta!

Pančevo, 7. decembar 2011- Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Pančevo nastavlja sa sakupljanjem potpisa za inicijativu kako bi Kej Radoja Dakića bio preimenovan u Ulicu Đorđa Vajferta. Inicijativa je pokrenuta još u aprilu ove godine, a da bi predlog mogao da se nađe na dnevnom redu parlamenta, prema Statutu grada, potebno je prikupiti 7.000 potpisa.

 

Inicijativu je do sada potpisalo nešto više od 600 građana.

- Nebrojeno puta smo pričali o njegovom životu i radu i šta je ostavio u Pančevu. I zaista mislimo da je zaslužio ulicu- kazao je predsednik GrO LSVO Pančevo Vladan Keljević i dodao:

-Kasnije, tokom akcije, došli smo na ideju da Kej Radoja Dakića može da bude preminovan u Ulicu Đorđa Vajferta, jer smo simbolički povezali ime ulice sa starom zgradom pivare koja se tu nalazi. Kad god smo izlazili na ulice, građanstvo je pozitivno reagovalo na ovu našu inicijativu.

Međutim, kako je objasnio, Statut grada Pančeva za pokretanje bilo kakve građanske inicijative, predviđa podršku najmanje 10 odsto biračkog tela, što u slučaju Pančeva znači 7.000 potpisa. Kako je rečeno na konferenciji za štampu, ovaj broj predstavlja oko 12 odsto glasova na poslednjim lokalnim izborima, procenta od kojeg su predaleko bile i Nova Srbija, ali i Demokratska stranka Srbije, koje su, kao deo vladajuće lokalne koalicije insistirale na ovom procentu za jedini institut o učešću građana u odlučivanju lokalne vlasti. Ova odredba, prema mišljenju GrO LSVO Pančevo, nije jedina loša strana Statuta grada koji bi trebalo da se izmeni. Smatraju da o počasnom građaninu trebalo da odlučuju građani a kao loš primer, oni navode skorašnji izbor direktora NIS-a Kirila Kravčenka za počasnog građanina.

- Da su se građani Pančeva pitali, on to sigurno ne bi dobio sa obzirom na to da smo u poslednjih mesec dana imali velike probleme sa zagađenjem i da su procenti trovanja benzenom bili enormni. Zato, osim što ovom akcijom želimo da postignemo da Đorđe Vajfert dobije ulice, hoćemo da uputimo i apel gradskoj vlasti da što pre promeni Statut. Jer, on, umesto da pruža mogućnost građanima da se izbore za svoje ideje, predstavlja paralizu sloboda- navela je portparolka GrO LSVO Pančevo Ivana Stojiljković.

Omladina GrO LSV Pančevo nastaviće da prikuplja potpise kako bi se ideja da Đorđe Vajfert dobije ulicu konačno realizovala i poziva podmlatke svih političkih partija, koji dele njihovo mišljenje, da im se pridruže kako bi što pre došli do brojke od 7000 potpisa. Članovi GrO LSVO Pančevo naveli su da su došli u situaciju da Omladina URS kopira ovu akciju, podsetivši da snimci i članci postoje još do prve konferencije održane u maju, i time pružaju dokaz da je akciju inicirala Liga.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.