• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Upoznavanje sa infrastrukturom i Pravilnikom o radu LSVO

Novi Sad- Omladina LSV Novi Sad prisustvovala je predavanju koje je analiziralo infrastrukturu i Pravilnik o radu LSVO, gde su se omladinke i omladinci bolje upoznali sa samim radom i organizacijom. Prema rečima predavača, predsednika GrO LSVO Novi Sad Marka Lutkića, nije dovoljno jednostavno pripadati nekoj organizaciji, bitno je znati šta ona predstavlja i kako funkcioniše.

 

-Poznavajući strukturu organizacije, lakše ćete shvatiti zašto se određene stvari rade na određene načine, a znamo da hijerarhija svuda postoji. Pravilnik o radu LSVO je neophodno poznavati, makar jedan njegov deo, da bi se shvatila ta hijerarhija, ali i da bi uvideli koja prava i obaveze vi kao član odnosno članica imate- rekao je Lutkić koji je govorio o infrastrukuri LSVO.

Opisao je organizacionu strukturu, pojam Predsedništva, rad Izvršnog odbora, Omladinskog foruma, razliku između gradskog odbora i gradske organizacije, pojam i rad koordinatora i radnih grupa i drugo. Podsetio je na to da je prošle godine utvrđen Predlog novog Pravilnika o radu LSVO, koji nosi određene izmene.

Uvodna reč pripala je potpredsednici LSVO Ani Kandić koja je omladinke i omladince upoznala sa samim Pravilnikom o radu.

-To je dokument stvari koje radimo u praksi, koji sadrži mehanizme kojima se akcije realizuju i prikazuje ciljeve kojima smo usmereni- kazala je Kandićeva opisujući pravilnik.

Prolazeći kroz određene članove, ona je uspela da ovaj relativno suvoparan deo približi učesnicima edukacije i učini ga daleko zanimljivijim.Takođe, opisala je i organizacije sa kojima se LSVO može umrežavati podsećajući na članstvo u SD9.

Kako je navela koordinatorka ovog projekta Tijana Eter, edukacija ovog tipa svrstava se u red neophodnih, jer mladi ligaši i mlade ligašice moraju barem u bazičnim crtama poznavati rad stranke kako bi i sami mogli bolje da se uključe u celokupan sistem.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.