• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Vukadinović: Neophodna vizija - vodilja

26. maj 2011- Predsednica LSVO Zrenjanin Božana Vukadinović učestvovala je u na Političkoj akademiji gde je predstavila svoj završni rad u vidu konferencije na temu "Aktivizam mladih u Srbiji-realnost i perspektiva". Ovaj rad je Vukadinovićeva organizovala sa još troje učesnika sa Akademije,u svečanoj sali Privredne komore Srbije.

 

Na konferenciji je bilo reči o ulozi i položaju mladih u Srbiji, značaju omladinskog aktivizma i primerima dobre prakse. Eminentni govornici iz različitih oblasti društvenog života u Srbiji su sa učesnicima konferencije razgovarali o mogućnostima i načinima kako da se poboljša aktivizam mladih u Srbiji.

"Neko je davno rekao da na mladima svet ostaje, da to smo mi, osnovna ćelija, ogromnog društvenog tkiva. Stoga,neka svako pođe od sebe,postavi sebi cilj, nađe načina da se izbori za njega, a što je najbitnije morate imati viziju, koja vas vodi. Bez nje je sve nepotpuno, a ideja nedovoljna da se stvari promene. Mi to možemo,mi to hoćemo i zajedno ćemo uspeti"-izjavila je predsednica zrenjaninske Omladine.

Ona je govorila o svojim iskustvima u radu i funkcionisanju Omladinske organizacije LSV, o perspektivama mladih nekad i sada, i uputila snažan motivacioni apel svim mladim ljudima da se uključe u pitanja, koja se tiču nas samih i da krenu u bolje sutra.

Konferencija je protekla na veoma visokom nivou, a odziv je bio velik.Aktivizam mladih sagledan je iz više različitih vizura sa krajnjom porukom da niko ne može sve, već svako nešto, a zajedno ćemo ostvariti cilj.

Događaj je podržan od strane NDI i FES-a (Fridrich Ebert Foundation), a govornici su, pored pomenute funkcionerke LSVO, bili narodni poslanik liste za Evropsku Srbiju Srđan Milivojević, šefica odeljenja za rad sa mladima Ministarstva Omladine i sporta Zorica Labudović, predsednik Krovne organizacije mladih Vukašin Grozdanović, savetnik u Privrednoj komori Slobodan Milosavljević i članica veća Skupštine grada Beograda Jovana Mehandžić.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.