• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Zajedničke teme kao osnov saradnje Mladih autonomista iz Rijeke i Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine

Lista za Rijeku je osnovana 2006. godine, deluje na teritoriji grada Rijeke u opština riječkog prstena. Na izborima 2009. godine, ova partija je u gradu osvojila oko 10% glasova. Gostujuću delegaciju su činili Livio Defranza, predsednik Mladih autonomista i njegov potpredsednik Dario Kos. U svojstvu posmatrača, omladinsku delegaciju je pratio Sandi Basić, član predsedništva Liste za Rijeku.

 

Tokom trodnevnog boravka, organizovan je turistički obilazak Novog Sada, sastanci sa funkcionerima i funkcionerkama Lige socijaldemokrata Vojvodine, goste su primile Maja Sedlarević i Aleksandra Jerkov, kao i Aleksandar Jovanović, realizovana je i projekcija filma “20 godina LSV” i  kratak dokumentarac o European Free Alliance, budući da su “Mladi autonomisti” primljeni u punopravno članstvo European Free Alliance Youth.

Sam kraj posete iskorišćen je za obilazak Petrovaradinske tvrđave i podzemnih vojnih galerija, a gosti su imali priliku da posete i “Vojvodinafest”, isprobaju vojvođanska jela, pića i čuju muziku iz Vojvodine.

Najveći deo vremena proveden je u neformalnom druženju predstavnika i predstavnica LSVO sa gostujućom delegacijom:

-         Posebnu čast čini saznanje iz razgovora sa Mladim autonomistima, da je iskustvo koje imamo i dosadašnji aktivizam naše omladinske organizacije u političkom delovanju poslužilo kao inspiracija za uspostavljanje saradnje sa predstavnicima omladine jedne političke partije iz susedne zemlje. Zajedničke teme za razgovor i slični problemi sa kojima se mladi susreću u Srbiji i Hrvatskoj predstavljaju osnov za intenziviranje odnosa saradnje i planiranje zajedničkih aktivnosti. Nadam se da ćemo u narednom periodu biti u prilici uzvratiti posetu “Listi za Rijeku” i “Mladim autonomistima” – izjavila je tom prilikom Ana Kandić, članica Sekretarijata za međunarodnu saradnju Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.