• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Zrenjaninci probudili građane

Zrenjanin,  19. mart 2011- Omladina LSV organizovala je danas širom Vojvodine akciju “Probudi se!“, sa ciljem da motiviše mlade da se aktivnije uključe u politiku i na taj način postanu aktivni u procesu donošenja odluka, koje ih se tiču. U Zrenjaninu je ta akcija organizovana na tri lokacije: u centralnoj gradskoj ulici, Gradnulici i Šumici, a mladi ligaši su tom prilikom sugrađankama i sugrađanima delili promotivni materijal.

 

 

Predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin Božana Vukadinović napomenula je da mladi moraju iskoristiti pravo da utiču na sopstveni život.

-Poznato je da mnogi žele da odu iz zemlje, a Omladina LSV zalaže se i bori za stvaranje države gde svako ima šansu, i gde država brine o mladima i stvara okruženje u kom oni žele da ostanu. To znači kreiranje prostora gde ne postoji diskriminacija prilikom zapošljavanja, gde mladi mogu da pronađu posao koji će im omogućiti samostalan život i u kom svi imaju pravo na školovanje – objasnila je Vukadinovićeva, dodajući da je cilj akcije ukazivanje mogućnosti stvaranja promena i buđenje svesti o boljoj budućnosti.

Povodom ove kampanje održan je i ulični performans u centru grada ispred novih prostorija zrenjaninske Omladine. Uz dobre vibracije popularne muzike aktivisti i aktivistkinje podigli su atmosferu kišnog dana. Prikupljeno je 60 potpisa,a petoro njih se učlanilo u Ligu. Učesnici akcije razgovarali su sa građankama i građanima i o značaju razvijanja svesti o negativnim posledicama diskriminacije i govora mržnje, pokretima i organizacijama koji ih zagovaraju, kao i o učestvovanju u stvaranju boljeg, razvijenijeg, modernijeg društva u kome svi imaju jednaku šansu.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.