• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Banatski univerzitet nije ideja za jednokratnu upotrebu

Zrenjanin, 12. mart 2013Bez obzira na to što Liga socijaldemokrata Vojvodine nije trenutno deo vlasti u Zrenjaninu, ligaši i ligašice nastavljaju svoju borbu da Zrenjanin postane evropski grad i sredina u kojoj se bolje živi - istakla je danas na konferenciji za novinare Božana Vukadinović, bivša predsednica zrenjaninske Omladine i sadašnja odbornica LSV u Skupštini grada Zrenjanina, dodajući da je, da bi se to postiglo, neophodno više pažnje posvetiti mladim sugrađanima i sugrađankama.

- Oni trenutno razmišljaju o tome kako da odu odavde, u potrazi za školovanjem i usavršavanjem, a onda i za poslom i sigurnom budućnošću. Ukoliko se ovakav trend nastavi, i ukoliko Zrenjanin postane grad koji svojim građanima i građankama ne nudi razlog za ostanak u njemu, bićemo svedoci demografskog urušavanja sredine u kojoj živimo - upozorila je Vukadinovićeva uz poruku da ona, kao ligašica i odbornica Lige u Skupštini grada Zrenjanina, odbija da nemo posmatra gde oni koji sada čine vlast vode Zrenjanin.

Predsednik GrO LSVO Zrenjanin Nenad Mišković prokomentarisao je da je nečinjenje ničega povodom realizacije ideje o Banatskom univerzitetu samo rezultiralo skupljanjem jeftinih politčkih poena tokom predizborne kampanje.

-Ono što me kao predsednika Omladine gradske organizacije pritom brine i uznemirava jeste da se na poboljšanje položaja mladih u društvu obraća pažnja samo kada te iste mlade ljude treba privoleti da glasaju za vas. Ukoliko se u što skorijem periodu ništa ne učini u vezi sa pobošljavanjem uslova gde će mladi moći da afirmišu i unapređuju svoje sposobnosti, bojim se da će iz našeg grada otići svi uspešni mladi ljudi bez čije pomoći je nemoguće zamisliti razvoj i boljitak mesta u kom živimo- predočio je Mišković.

Ovom prilikom, za narednu sednicu zakazanu za 15. mart, najavljano je ponovno pokretanje inicijative LSV da se u Zrenjaninu osnuje Banatski univerzitet. Na taj način bili bi zadovoljeni kriterijumi Evropske unije, koji propisuju da regioni između 500 i 600 hiljada stanovnika treba da imaju univerzitete. Centar Banatskog inverziteta bio bi Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin", ali bi u stvaranje te ustanove bile uključene i druge sredine u Banatu koje imaju fakultete, pre svega Kikinda i Vršac.

Božana Vukadinović rekla je da je sigurna da ova ideja u Zrenjaninu može po prvi put da ujedini sve političke aktere, jer je, nakon Ligine ideje i zalaganja ligaških funkcionera, o ovoj ideji u predizbornoj kampanji pričala čak i stranka iz aktuelne vlasti.

-Tada je organizovano čak i skupljanje potpisa, ali nikada do kraja nije bilo jasno šta se sa svim tim potpisima desilo. Sada su dobili priliku i da pokažu da njihova obećanja nemaju predizborni rok trajanja i nisu namenjena jednokratnoj upotrebi, već da su spremni da podrže ideju koju ću kao odbornica LSV u gradskom parlamentu izneti - kazala je ova funcionerka LSV.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.