• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Čekajući gradonačelnika...

Pančevo, 18. jun 2013- Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine, čekajući gradonačelnika, organizovala je akciju na prostoru ispred Gradske kuće. Simbolično svako od prolaznika ko za 15 sekundi prepozna ovce na crtežu, pokaže znanje u prepoznavanju tajanstvenog predmeta - gas maske, i održi ravnotežu hodajući po metar i po dugoj liniji dobijao je uverenje LSV-a da je gradonačelnik Pančeva.

 

Naime, već skoro osam meseci Pančevo nema gradonačelnika jer je on svoju zvaničnu ostavku podneo 21. maja. Predsednica LSVO Ivana Stojiljković podsetila je da prema Zakonu o lokalnim izorima, izbor gradonačelnika se u ovom slučaju mora dogoditi u roku od mesec dana.

-Ukoliko se predstavnici vladajuće koalicije ne dogovore, imaćemo vanredne lokalne izbore - ono na čemu LSV od početka ove lakrdije i insistira. No, u isčekivanju ovako velikog događaja za naš grad, Omladina Lige je došla na ideju da čak i pomognemo aktuelnoj većini  i današnjom akcijom pružimo mogućnost svima onima koji su želeli da budu gradonačelnici, da to i postanu. Jasno je da sadašnjoj  vlasti nije stalo do toga ko je na čelu grada, samo u smislu cifara, i da ih stuština očigledno ne dotiče. Stoga, osim što smatramo da svaki građanin ovog grada može obavljati bolje funkciju od nepostojećeg gradonačelnika, sa druge strane ova akcija i jeste refleksija postojećeg stanja u našem gradu- rekla je Stojilković.

Dodala je da se dve stranke, SPS i SNS, bore za fotelju, a ne za interese građana Pančeva.

-Oni formu imaju, sadržina ih ne interesuje. Stoga je i forma naše akcije, od čuvanja ovčica na flip čartu 15 sekundi do prepoznavanja zagonetnog predmeta u obliku  gas maske, od strane građana, zadovoljena. Pošto smo u paradoksalnoj situaciji, red je da nakon čitave farse o gradonačelniku, zbog koje svi Pančevci i Pančevke trpe, ova priča dobije i svoj sarkastični ton. Koliko će ta priča još trajati, saznaćemo za nekoliko dana- predočila je predsednica Omladine.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.