• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Hitno reći ko je odgovoran za slučaj Begej

Zrenjanin, 11. maj 2013 - Predsednik Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Nenad Mišković zatražio je da gradska vlast hitno saopšti ko je od lokalnih funkcionera odgovoran za nečinjenje u slučaju Begeja.

 

Mišković je na  akciji Omladine LSV u Zrenjaninu, pod nazivom „Zrenjanin-grad na crnom Begeju“, istakao i da je ovaj ekološki akcident dokazao ponovo ispravnost zalaganja političke borbe LSV da AP Vojvodina dobije veće ingerencije i dodao da, kada bi postojale takve nadležnosti u vodoprivrednoj oblasti, ovaj problem bi bio mnogo brže rešen.

- Građani i građanke Zrenjanina već više od nedelju dana trpe nesnosne neprijatne mirise, a Begejom plutaju hiljade mrtvih riba, dok oni koji vode ovaj grad ćute. Čuli smo samo formalnu potvrdu, ali tek nakon pritiska javnosti. Pitamo, da li je ćutanje posledica toga što je i ovaj događaj dokaz nesposobnosti koalicije koja vodi Zrenjanin? - rekao je Mišković, podsećajući da Zrenjanin i dalje nema centralni prečistač, pa se sve otpadne vode slivaju upravo u Begej.

Predsednik zrenjaninske Omladine LSV je podsetio i da se sve ovo dešava u trenutku kada se vodi politička bitka oko direktorskog mesta u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin, a aktuelni v.d. direktora tog preduzeća i gradonačelnik se javno međusobno prozivaju zbog fabrike vode.

- Usled visokih vodostaja Dunava i Tise, a bez prečistača otpadnih voda, situacija je kulminirala ekološkom katastrofom. A sećamo se predizbornih obećanja o ulaganjima u infrastrukturu i rešavanju komunalnih problema građana i građanki Zrenjanina. Posledica nestručnosti i neodgovornosti istih koji su to obećavali je današnja situacija čiji se uzrok danima nije znao i čije su žrtve građani - upozorio je Nenad Mišković, koji je apelovao na gradske funkcionere da počnu sa rešavanjem svakodnevnih problema Zrenjaninaca i Zrenjaninki, koji se gomilaju skoro godinu dana.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.