• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Inđija treba biti grad

Potpredsednica OO LSVO Inđija i kandidatkinja za odbornicu u Skupštini opštine Inđija Zorica Vukušić kaže da Inđija u doglednoj budućnosti mora da bude grad.

 

-To bi značilo formiranje bar jedne opštine uz postojeću inđijsku. Zato sada govorim o Inđiji kao velikom mestu u kome je poslednjih godina bilo mnogo investicija. Nažalost, nije se vodilo računa pri tome o životnoj sredini i bezbednosti građana i građanki. Podignute su fabrike koje u svom proizvodnom programu imaju izuzetno otrovne materije: fabrika akumulatora, fabrika za cinkovanje, za izradu grejača, hrane za kućne ljubimce i na sve to još se otvara regionalna deponija smeća. Sve ove fabrike se nedovoljno udaljene od prirodnih izvorišta pitke vode kojom se snabdeva grad. Takođe, sve one se nalaze na prvoklasnom poljoprivrednom zemljištu- kazala je Vukušić.

Ona smatra da treba uraditi sve da se vlasnici tih postrojenja nateraju da preduzmu sve neophodne mere zaštite životne sredine i vodotokova, povećanjem broja inspekcijskih službenika i broja redovnih i vanrednih kontrola.

Vukušić kaže da je za mlade u ovoj opštini najveći problem naći posao, i da se nepravilnosti u tom procesu ocrtavaju na svim nivoima.

-Radna mesta su izlicitirana mnogo pre nego što je i objavljen konkurs, a često i ne bude objavljen. Samo rodbina, dobri prijatelji nekih važnijih i viđenijih ljudi, kao i njihova deca dobijaju posao. Stručnost je malo na ceni, a ako je i bilo kakvih obećanja u smislu: “Samo uči! Za dobre studente nema problema...” bila bi zaboravljena čim bi se završilo školovanje. Poznata je ekonomska situacija, ali ovim se samo još više pogoršava ionako teško stanje, jer novozaposleni preko veze nisu zainteresovani da pruže maksimum svog rada- rekla je Vukušić.

Prema njenim rečima, rešenje je dugotrajnog karaktera.

-Mnoge navike, ideje i spekulacije bi morale da se preseku u korenu, a to iziskuje i mnogo veće angažovanje svih nadležnih državnih organa: poreske uprave, javnog tužilaštva, policije. Takođe, mora se poraditi na buđenju svesti i savesti građana i građanki. Samo ukazivanjem na jedno nepravilno zaposlenje i javnom sudskom presudom za sve koji su u tome učestvovali bi bilo dovoljno da se ljudi trgnu od takvih radnji- objasnila je ova ligašica.

 

 

 


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.