• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

LSVO na BIWE seminaru

LSVO je ove godine, po prvi put, bila gost na BIWE seminaru socijalističke omladine Austrije. Predstavnik Omladine Lige bio je član GrO LSVO Novi Sad Aleksandar Zimonjić.

Ovaj tradicionalni seminar se održava svake godine i u njemu učestvuje preko 300 članova i članica socijalističke omladine iz cele Austrije. Teme koje su analizirane na radionicama bile su u vezi sa razvojem socijalizma, feminizmom, LGBT pravima, aktuelnom krizom i položajem mladih, a diskutovalo se i o ekstremnim desničarskim grupama.

Aleksandar Zimonjić rekao je da je izuzetno zadovoljan organizacijom ovog događaja.

-Ovo je jedan od najboljih seminara na kojima sam bio. Socijalistička omladina ima  tradiciju dugu preko 100 godina. Oni su omladina koja je orijentisana više levo od LSVO, veoma marksistički i antikapitalistički. Pošto je seminar bio tako koncipiran da se mogla izabrati samo jedna radionica, ja sam izabrao temu "Borba protiv ekstremnih desničarskih grupa", s obzirom na to da je u Srbiji desna opcija trenutno na vlasti. Radionice su bile veoma ozbiljne i kvalitetne. Gledali smo dokumentarne filmove, diskutovali o programima raznih desničarskih partija iz Evrope. Ja sam  govorio o trenutnom stanju u Srbiji. Imao sam priliku da vidim i učim od omladine čija je organizacija na visokom nivou- naveo je ovaj ligaš u nadi da će se naredne godine na ovaj seminar prijaviti još članova i članica LSVO.

U pozadini ovog seminara bila je kampanja "RISE UP" koju zajedno sprovode socijalisticke omladine Austrije, Nemačke, Francuske, Španije, Katalonije, Velike Britanije, Belgije i mladi demokrati iz Italije. Kampanja ima za cilj da skrene na pažnju probleme mladih i da prenese porukuda oni nisu krivi za današnju krizu već da treba da se potrude da menjaju sistem.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.