• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

LSVO u Berlinu

Berlin- Delegacija Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine je prethodnu nedelju provela u studijskoj poseti Berlinu. Ovo sedmodnevno, edukativno putovanje, “Welcome to Europe”, organizovala je Fridrih Ebert Fondacija u saradnji sa Centrom za studije socijalne demokratije. Delegaciju LSVO činili su Marko Lutkić, Katarina Trnjaković, Milica Savin, Ilijana Nikolić i Bojana Begović.

 

Tokom studijskog putovanja, učesnici i učesnice su imali priliku da posete različite institucije Nemačke, prisustvuju predavanjima i diskusijama u Fondaciji Fridrih Ebert, Socijaldemokratskoj partiji Nemačke, Ambasadi Srbije, različitim omladinskim i socijaldemokratskim organizacijama i ustanovama.

-Smatram da mi je ovo putovanje bilo izuzetno korisno i značajno. Iako je program bio intenzivan, imali smo vremena da uživamo u Berlinu i obiđemo njegove znamenitosti i institucije. Izdvojila bih sastanak u Bundestagu sa narodnim poslanikom Socijaldemokratske partije Nemačke, Ditmarom Nitanom, i obilazak same centrale SPD-a, kao dva meni najinteresantnija dela programa ovog putovanja – istakla je članica gradskog odbora Omladine u Pančevu Katarina Trnjaković.

Potpredsednica gradskog odbora LSVO Novi Sad Milica Savin navela je da su značajan segment ove posete bili razgovori sa visokim predstavnicima organizacija i institucija Nemačke.

-Najjači utisak na mene je ostavio sastanak sa poslanikom Nemačkog parlamenta koji nam je dao odgovore na mnoga goruća pitanja u Srbiji kao i obilazak Bundestaga koji sam mozda sada prvi i poslednji put imala priliku da obiđem. Takođe, prijem u ambasadi Srbije i razgovor sa našim ambasadorom Ivom Viskovićem ostaće mi u lepom sećanju- predočila je Savin.

Članici gradskog odbora LSVO Novi Sad Ilijani Nikolić, najviše se dopao veliki broj ljudi i pozitivna atmosfera.

-Druženje i upoznavanje mi je najvažnije kod studijskih putovanja. Berlin sam znala od prošle godine sa jednog studijskog putovanja i sada sam definitivno utvrdila svoje poznavanje i snalaženje u istom. Grad je divan i apsolutno sam oduševljena njime- rekla je Nikolić.

Članu novosadske Omladine Marku Lutkiću ostaće u sećanju je razgovor sa poslanikom SPD-a u Bundestagu Ditmarom Nitanom, poseta i razgovor u Ministarstvu spoljnih poslova kao i prijem u Ambasadi Republike Srbije, baš kao i članici GrO LSVO Zrenjanin Bojani Begović.

Studijsko putovanje bilo je namenjeno dosadašnjim učesnicima i učesnicama, kao i saradnicima na programima FES-a koji bi kroz komunikaciju sa narodnim poslanicima, liderima političkih partija i institucija, bolje upoznali stavove EU prema regionu, dobili odgovore na sva pitanja koja do sada nisu imali kome da postave ali i kako bi stekli sliku o međunarodnoj politici Nemačke. Pored Srbije, bilo predstavnika i iz Crne Gore i Hrvatske.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.