• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

LSVO u školi "Politeia"

Članovi Omladine LSV prisustvovala je seminaru škole za civilno društvo “Politeia“ koji je održan od 5. do 11. jula na Paliću. Delegaciju su činili Ivana Stojiljković, Miroslav Domjesko, Vladimir Ungur i Nenad Mišković.

 

Domjesko je naveo da su ovakve edukacije dobr za budući praktični rad u omladinskom aktivizmu.

-Cilj ovakvih edukacija je svakako jačanje kapaciteta kako političkog, tako i civilnog sektora. Čast mi je i zadovoljstvo što sam imao priliku da budem jedan od polaznika, da proširim svoja saznanja, ali i da aktivnim učešćem tokom predavanja i radionica dam svoj doprinos. Svakako dobra praksa na kojoj sam zahvalan- kazao je ovaj omaldinac.

Vladimir Ungur je predočio da je učestvujući na ovom seminaru otvorio sam i proširio stare horizonte po bitnim pitanjima socijaldemokratije, ekonomije, jednakosti i prava građana. On smatra da su članovi Lige, polaznici seminara, na vrlo dostojanstven i konkretan način zastupali stavove stranke i ravnopravno sa ostalim učesnicima učestvovali u diskusijama na predavanjima i radionicama.

U fokusu seminara je bilo više tema koje su zasebno bile grupisane u celine: političke ideje i načela u političkoj praksi, ekonomski okviri dobrog upravljanja, dobro upravljanje i borba protiv korupcije, politika zapošljavanja, rodna ravnopravnost, borba protiv nasilja u društvu, evropske integracije, izrada predloga konkretne politike.

Omladinka iz Pančeva Ivana Stojiljković potvrdila je da je ova edukacija opravdala svoju tradiciju.

-Učešće na ovom seminaru je jedno novo iskustvo prožeto zadovoljstvom što sam imala priliku da slušam predavanja poznatih stručnjaka, ali i da sarađujem sa vrlo kvalitetnim moderatorima ove škole. Seminar je svakako opravdao tradiciju koju ima iza sebe, a ja iskreno želim da se ova praksa nastavi i ubuduće- kazala je Stojiljković.

Njen kolega Nenad Mišković potvrdio je da je seminar bio odlično mesto da se steknu nova znanja u najbitnijim oblastima političkog delovanja.

-Kvalitetnim raspravama bilo nam se omogućeno da izražavamo i unapređujemo kritičko mišljenje i kreativnost. Siguran sam da su svi polaznici škole iz LSV svojim angažovanjem, uzimanjem aktivnog učešća u svakoj od aktivnosti i preuzimanjem liderske uloge u svakoj od grupa, na pravi način reprezentovali Ligu- zaključio je Mišković.

Od 1998. godine, kada je škola za civilno društvo “Politeia” prvi put održana, kroz nju je prošlo preko 1.500 polaznika. Škola se održava pod pokroviteljstvom fondacije “Friedrich Ebert”, a u organizaciji Centra za demokratiju.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.