• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Obeležen Dan mladih

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine danas je centralnom akcijom obeležila Dan mladih i time ukazala na tešku postojeću situaciju omladine u zemlji, ali i utvrdila da su jedino mladi faktor promene i nade u ovoj zemlji.

“Smatramo da je ovaj datum odlična prilika da se ukaže na potrebe i probleme mladih u našem društvu. Već dugi niz godina, od nastanka pa do danas, borimo se za vrednosti i ciljeve koji će poboljšati položaj omladine, doprineti učešću mladih u političkim procesima, većoj dostupnosti kako formalnog tako i neformalnog obrazovanja. Mi se trudimo da na pravi način pristupamo problemima mlađih generacija, promovišući prava mladih i trudimo se da se efikasno izborimo sa njima”

izjavila je Nikoleta Selena, potpredsednica LSVO.

Ivana Stojiljković, predsednica Omladine LSV, istakla je da je problema mnogo, ali da je najveći taj da mladi odlaze jer ovde misle da za njih nema perspektive:

“Problem je u tome što danas masovno odlaze oni koji bi u normalnim uslovima ovde ostali. Oni nemaju vremena da čekaju da se zemlja upristoji da bi u njoj živeli. Plašim se da je sadašnjim mladim generacijama jasno da ovde nema ni volje, ni želje da se napravi nešto dobro, pa misle da će bolje proći u životu ako pobegnu”.

Predsednica LSVO, poručila je da je danas dan za pevazilaženje predrasuda i prihvatanje različitosti i da mladi moraju smognuti snage da pronađu izlaz iz trenutnog pasivnog stanja:

“Postoji nada, a nada smo mi sami. Postoji bolje, a bolje smo mi, mladi. Postoji izlaz iz moralne i društvene žabokrečine, a samo mladi mogu da ga nađu. Prihvatimo sebe, promenu i sredinu. I menjajmo i sebe i sredinu”.

Našem društvu su potrebni mladi ljudi koji će biti alternativa postojećem sistemu i ponuditi drugačije mehanizme i standarde od postojećih.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.