• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Otvoreno pismo gradonačelniku Novog Sada

Poštovani g. Vučević,

Imajući u vidu način na koji su u gradu obeleženi protekli praznici, a među kojima i 9. novembar  i doček Nove godine po julijanskom kalendaru, kao i sredstva koja su za to izdvojena, pozivamo Vas da blagovremeno  i temeljno organizujete proslavu Dana grada, 1. februara.

 

Taj dan je zaista važan u istoriji Novog Sada i bilo bi loše da on prođe kao događaj drugog reda u odnosu na spomenute datume koji su pompezno proslavljeni.

Ujedno predlažemo Vam da za Dan grada blagovremeno pripremite tekst Povelje slobodnog kraljevskog grada Novog Sada iz 1748. kao dokumenta koji  ima veze sa istorijom našeg grada. To bi ujedno mogao i trebalo da bude i Vaš prigodan poklon za goste i zvaničnike umesto primerka Dušanovog zakonika koji ste nedavno delili.

U kontaktu sa građanima, Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine je prethodnih dana prikupio predloge o tome na koji način bi 1. februar mogao još biti obeležen, mimo proslave koju svakako očekujemo.

Po mišljenju građana, tog dana bi gradski prevoz i ulazi u muzeje i galerije, trebalo da budu besplatni, kao i  korišćenje bazena i klizališta.

Novosađanke i Novosađani takođe zaslužuju i da im se tog dana omoguće besplatne turističke ture po centru grada i Petrovaradinu, kako bi se podsetili istorije svog grada.

Predlažemo i da se omoguće i besplatna mesta na predstavama u Pozorištu mladih i Novosadskom pozorištu, jer će Srpsko narodno pozorište, verujemo, biti zauzeto zbog proslave ovog jubileja.

Pozivamo Vas da uvažite ove sugestije i omogućite građanima da proslave Dan svog grada onako kako to i zaslužuju.


Gradski odbor

Omladine LSV Novi Sad


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.