• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Predstavljanje programa javne politike

 

 

Predstavljanje projekta pisanih u okviru programa organizacija "Transconflict" i Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) za pisanje politika zasnovanih na činjenicama i dokazima, održano je tokom prošlog vikenda u Beogradu, u hotelu "Palas", a Omladinu LSV su predstavljali Tijana Eter i Mišo Živanov.

 

Predstavnici LSVO su se prethodnih meseci bavili problemom diskriminacije i nepoštovanja ljudskih prava u obrazovnom sistemu Srbije, a podaci do kojih su stigli predstavljeni su u novoj javnoj politici koja nudi rešenje za ovaj problem.

Pored velikog interesovanja učesnika, prezentacija LSV izazvala je pozitivne reakcije kako organizacije, tako i žirija koji su sa oduševljenjem konstatovali da je politika koju su predstavnici Lige ponudili ubedljivo najkvalitetnije realizovana i predstavljena.

- Mislim da je pre svega velika podrška unutar stranke i međusobni odnos koji imamo prema temi uticao na nas i obavezao da se posvetimo rešavanju ovog problema. Nije nas pokolebala ni obimnost posla i prepreke na koje smo nailazili koje su u pojedinim trenucima izgledale nerešive. Nije nam na stranu išlo ni to što Tijana i ja, za razliku od većine učesnika, živimo van Beograda i što se mahom sve institucije nalaze baš tamo. Mislim da je ovo tek početak velikog posla koji nam predstoji i veliki je podsticaj to što smo naišli na podršku tako značajnih partnera poput Transcoflicta i NDI - kazao je Mišo Živanov.

Profesorica Marijana Pajvančić, kao članica žirija, istakla je važnost rešavanja ovog pitanja, kao i savetnica Generalnog sekretara UN Kori Udovički koja je izrazila zabrinutost u posledicama ne rešavanja ovog problema.

Događaju su prisustvovali i predstavnici svih stranaka učesnika, uključujući i potpredsednicu izvršnog odbora LSV Maju Sedlarević, portparolku LSV i članicu stručnog saveta za omladinsku politiku Aleksandru Jerkov kao i potpredsednicu LSVO Anu Kandić.

Inače, programu u trajanju od pet meseci prisustvovali su predstavnici podmladaka svih paralamentarnih stranaka u Srbiji.
rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.