• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Prekrečen grafit na Bulevaru oslobođenja 23

Novi Sad, 12. mart 2012- Gradski odbor Omladine LSV Novi Sad prekrečio je grafit mržnje koji se nalazio na zidu zgrade u dvorištu između Bulevara oslobođenja i Ulice Save Kovačevića. Ovim se GrO LSVO Novi Sad priključio akciji "Prekrečimo novosadsku mržnju" koju je pre nekoliko meseci pokrenuo predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

 

Potpredsednica novosadske Omladine Andrea Jerinić kazala je da je akcija organizovana kako bi se pokazalo da parolama mržnje nije mesto u Novom Sadu.

-Grafiti koji su ovde ispisani u najmanju ruku ruže naš grad, ali ponajviše pozivaju na mržnju i nasilje. Želeli smo da pošaljemo jasnu poruku da jednoumlju, netoleranciji i mržnji nema mesta u našem gradu, i da onima koji su se odlučili na ovakav vid" komunikacije" stanemo na put u samom startu- rekla je Jerinićeva.

Ona je apelovala na građanke i građane da, ukoliko primete da neko škraba zid njihove kuće ili zgrade, to obavezno prijave policiji, i da se sami uključe u akciju prekečavanja grafita na svojim domovima.

-Ovakve akcije moraju postati oblik građanske svesti koja se buni protiv zagađenja svoje rođene sredine, jer grafite mržnje drugačije ne možemo ni protumačiti- objasnila je potpredsednica GrO LSVO Novi Sad.

Na to što su određene organizacije koje stoje iza ovih parola najavile da "imaju dovoljno boje za ligaške akcije", Jerinićeva je odgovorila da se liga već 20 godina bori protiv esktremističkih delovanja i da i Omladina namerava da ide istim stopama.

-Ovo nije borba ko će više da škraba odnosno kreči po zidovima. Ovo je borba za naš grad koji ne sme trpi zbog tuđih loših delovanja i pogrešnih predubeđenja. Imamo i dovoljno boje, volje i snage da istrajemo i stanemo tome na put- zaključila je Andrea Jerinić.

Podsetimo, prošle godine u novembru na mestu gde je danas prekrečen grafit, lider LSV Nenad Čanak i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović okrečili su mural Ratka Mladića i time započeli akciju "Prekrečimo novosadsku mržnju".

Današnjoj akciji Omladine prisustvovali su i članovi i funkcioneri LSV i SPO.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.