• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Protestni skup u Pančevu

Pančevo, 27. oktobar 2012- Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine priključila se protestu ispred sedišta Policijske uprave u  Pančevu održanom zbog kontinuiranih napada na prostorije Lige u tom gradu. Policijskoj upravi funkcioneri LSV predali su dopis u olbiku plakata sa tačnim datumima napada na prostorije Lige u ovom gradu kao i pitanjem zašto počinioci nisu nađeni.

Portparolka GrO LSVO Pančevo Ivana Stojiljković naglasila je da su se omaldinke i omladinci okupili kako bi pokazali da ne žele da ćute i žmure pred ovakvim kontinuiranim vandalskim činovima.

-Vojvodina mora da ima samostalnu policijsku upravu jer ovo što se dešava prevazilazi sve granice normalnog. Već godinama se vandalizuju prostorije Lige a policija ne reaguje i počinioci još nisu nađeni. Mi ne možemo da se mešamo u nadležnosti policije i sudtsva ali možemo zajedno da se borimo protiv nasilja i vandalskih napada- poručila je Stojiljković.

Okupljenima, među kojima su se nalazili i republički i pokrajinski poslanici LSV, obratile su se portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov i predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Pančevo i članica Predsedništva LSV Marinika Čobanu, koje su ukazale na to da se u prethodne tri i po godine dogodilo13 napada na LSV u Pančevu, a da ni u jednom slučaju nisu otkriveni počinioci. Marinika Čobanu je podsetila je da su se u poslednjih petnaest dana dogodila tri ataka na sedište LSV u Pančevu, i da je ukradena i stranačka zastava sa jarbola visokog sedam metara.

– Tada nam je postalo jasno da nema više te prepreke koja će zaustaviti napadače na Ligu u Pančevu, jer nema nikakvog straha da će biti otkriveni. Znate, da biste proneli kroz grad ogromne merdevine i ukrali takođe ne malu zastavu sa sedam metara, morate da se osećate baš bezbedno. Kao što se osećaju bezbedno svi koji su do sad kamenovali naše prostorije, skidali nam i skrnavili tablu sa imenom stranke, oblepljivali grad plakatima koji pozivaju na linč naših aktivista i predsednika Nenada Čanka – navela je ona.

Aleksandra Jerkov je istakla da su Pančevo i Vojvodina mesta gde svako u svakom momentu treba da bude bezbedan, zbog čega se od policije zahteva da ne pravi razliku među građanima prema političkoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi. 
– Sedam godina zahtevamo policijsku upravu za Vojvodinu. Sedam godina nas zbog toga zovu separatistima – istakla je ona dodajući da niko ne zove separatistima građane Beograda iako imaju svoju policijsku upravu koja brine o njihovoj bezbednosti. Jerkova je napomenula da se menjaju ministri i vlade, ali da odgovor na zahtev za posebnom policijskom upravom za Vojvodinu uvek ostaje isti.

– Zvanično, on glasi da ne možemo da je dobijemo jer je to separatistički, a mi to tumačimo tako da ne možemo da je dobijemo jer ne vredimo isto kao građanke i građani Beograda – istakla je Jerkova.

Nakon protesta, okupljeni su otišli u prostorije Gradskog odbora LSV Pančevo, gde je otvorena izložba fotografija koje ilustruju sve napade na taj odbor u proteklih tri i po godine. Među eksponatima se nalaze i pojedine kamenice iz arsenala kojim su razbijani prozori na tim prostorijama.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.