• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

"LSVO indeks" među novosadskim studentima

Novi Sad, 3. maj 2012- Članice i članovi GrO LSVO Novi Sad organizovali su akciju kojom su želeli da ukažu na probleme sa kojima se suočavaju studenti, deleći u okolini studenjaka "LSVO indeks".

 

Prema rečima predsednika novosadske Omladine Dejana Bibića, Liga je jedna od retkih stranaka koja se osvrnula na probleme sa kojima se prilikom i nakon studija suočavaju akademci, ali isto tako, ova stranka pokušala je da pronađe i adekvatna rešenja.

- Akcija je započeta još prošle godine kad je sprovedene opširna anketa mođu brojnim studentima različitih fakulteta u Novom Sadu. Kasnije su analizirani rezultati ankete, proveravani statuti fakulteta i Zakon o visokoškolskom obrazovanju. Svi ti podaci zajedno stvorili su "LSVO indeks" koji sadrži najveće probleme sa kojima se studenti suočavaju kao i potencijalna rešenja za koja će se Liga zalagati- kazao je Bibić.

On je podsetioda u Srbiji ima oko 60.000 svršenih studenata čije su diplome potpuno "nevidljive" pred zakonom i da su u pitanju studenti koji su se školovali po Bolonjskom procesu i koji su diplome stekli u prethodne dve godine.

-Pravilnik o visini školske spreme određuje sa kojim se sve zanimanjima može zaposliti u državnim školama, ali ovaj Pravilnik kao profesore predavače uopšte ne prepoznaje nove diplome za zanimanja germanista, anglista ili srbista. Zbog toga se on mora pod hirno izmeniti kako bi i ovi studenti imali mogućnost da se zaposle u svojoj struci. To je ono na čemu ćemo insistirati- rekao je predsednik GrO LSVO Novi Sad.

Ovom prilikom omladinke i omladinci delili su sugrađankama i sugrađanima i program LSVO u kojem su izneti planovi za naredne godine među kojima se, naravno, nalaze i oni u vezi sa studentskim pitanjima.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.