• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Studijska poseta Briselu

Tokom prethodnje nedelje, u Briselu je održan treći po redu seminar projekta „Copenhagen Revisited“ kom su kao predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine prisustvovali potpredsednici Omladine, Ana Kandić i Marko Stanimirović.

 

Delegacija je učestvovala u konferenciji visokih predstavnika Evropske unije, poslanika i poslanica Evropskog parlamenta i ministara spoljnih poslova EU, u organizaciji Fondacije za evropske progresivne studije (Foundation for European Progressive Studies) i Evropskog foruma za demokratiju i solidarnost (EFDS). FEPS je evropska fondacija bliska Partiji evropskih socijalista (PES) i kao platforma za progresivne ideje, FEPS funkcioniše u partnerskom odnosu sa socijaldemokratskim organizacijama, nacionalnim fondacijama koje rade na suočavanju EU sa trenutnim izazovima.

Drugi deo posete namenjen je učešću na konferenciji „Call to Europe“, koja je organizovana sa namerom da realizuje ideju pružanja odgovora na društvena, ekonomska, politička i međunarodna pitanja. Teme kojima se konferencija bavila odnosile su se pre svega na mirovnoj situaciji u Africi, osnaživanju partnerstva ovog kontinenta i Evropske unije, sledećim koracima politike proširenja Evropske unije i fleksibilnosti pristupanja novih članica, izazovima na pragu EU. Organizovana je i panel diskusija bivših ministara spoljnih poslova.

- Poseta Briselu i njegovim institucijama je bila vrlo korisna, posebno mi se dopao razgovor sa Pierrom Mirelom, direktorom sektora za proširenje Evropske komisije. Nadam se da ću stečena znanja i nove informacije moći primeniti u svom poslu – rekao je potpredsednik Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Marko Stanimirović.

- Osim intenzivnog programa koji su nam pripremili domaćini, imali smo dovoljno vremena da obiđemo grad i njegove institucije i upoznamo se sa načinom funkcionisanja centra administracije Evropske unije- napomenula je Ana Kandić, takođe članica delegacije LSV.

Projekat „Copenhagen Revisited“ je namenjen mladim liderima i liderkama regiona Balkana i Turske koji bi u komunikaciji sa evropskim poslanicima, predstavnicima institucija Evropske unije i eminentnim stručnjacima administrativnog centra EU, kakav je Brisel, ponudili odgovore na pitanja i izazove sa kojima se zajednica Evropskih zemalja suočava. Među učesnicima i učesnicama, bilo je predstavnika političkih partija iz Srbije (SDU i DS), Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Albanije, Makedonije i Turske.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.