• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Tribina povodom Dana čistog vazduha

 

Pančevo, 31. oktobar 2012- Omladina LSV i Udruženje"Tibiscus" organizovaće tribinu “Dan čistog vazduha”, u subotu, 3. novembra, u 19 časova, u Centru za kulturu, Ulica Živojina Mišića 4, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

 

Portparolka GrO LSVO Pančevo Ivana Stojiljković pozvala je građanke i građane da prisustvuju ovom događaju kako se o ovom problemu ne bi disuotvalo samo za većničkim stolovima i to jednom u nekoliko meseci.

-Ovo je tema o kojoj stalno treba da se priča, a kao građanka ovog grada želim da svaki dan posedujem informacije o ekologiji i stanju zagađenja u mom gradu. Takođe svi mi želimo o tome iznova i iznova da slušamo, jer nas se najviše tiče- rekla je Stojiljković pitajući da li je moguce da u Pančevu neko vidi plakat i prokomentariše “Jao, opet ovo”, a posle pet minuta, kad oseti zagađenje, hvata se za glavu i oseća se bespomoćnim.

Modertorka tribine Andrea Stepanović navela je da će fokus biti uticaj Južne zone na zagađenje u gradu.

-Fokus će biti na uticaju saobraćaja na emitovanje štetnih gasova u vazduhu, s obzirom na to da je Pančevo grad sa najvećim brojem automobila po glavi stanovnika u Srbiji. Takođe, govorićemo o ekološkom stanju vode, vazduha i zemljišta i njihovih uporednih analiza, koje se ne sprovode. Kao primer, možemo da navedemo bombardovanje 1999. godine za koje ne znamo u kojoj meri je imalo negativne posledice za ekološko stanje u Pančevu i kao njihovom uticaju na zdravlje Pančevki i Pančevaca- kazala je Stepanović.

Predavač na tribini biće savetnik predsednika "Zelenih Srbije" Goran Mitić, a gostovaće i predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine.


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.