• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Učešće Omladine Lige na kampu socijaldemokratske omladine Evrope

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine prisustvovala je letnjem kampu socijaldemokratske omladine Evrope - ECOSY-ju, koji je organizovan od 13. do 20. jula u Umagu u Hrvatskoj.

 

Na kampu je učešće uzelo oko 1.500 omladinaca socijaldemokratskih partija iz cele Evrope. Delegacija LSV omladine, koju je činilo oko 40 omladinki i omladinaca, je bila najbrojnija iz Srbije i među tri najbrojnije delegacije iz cele Evrope, a svojim dobrim ponašanjem, koje je primećeno od strane organizatora i učesnika kampa, doprineće da Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine ove godine dobije i status punopravnog člana ECOSY-ja za koji je aplicirala.

- Program ovogodišnjeg kampa je sadržao predavanja iz 6 oblasti kojima se ECOSY bavi – jednakost za sve, prilike za zaposlenje, prava LGBT populacije, obrazovanje za sve, smanjenje siromaštva i međunarodna saradnja. Pored toga, omladinci Lige su učestvovali na bilateralnim sastancima sa delegacijama Austrije, Francuske, Bugarske, na kojima je dogovorena saradnja, ali i na neformalnim razgovorima na kojima su omladinci razmenjivali socijaldemokratska iskustva. Program je bio upotpunjen i razmenom kulturnih sadržaja evropskih zemalja na tematskim večerima koje su organizovale neke od država. U okviru kampa organizovana su i dva sastanka SD9 organizacije na kojima su dogovorene akcije i dugoročni planovi delovanja ove regionalne organizacije koju sačinjavaju omladine socijaldemokratskih organizacija iz bivše SFRJ, među kojima i LSV – izjavila je šefica delegacije Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Ivana Stoiljković dodajući da smatra da je jako važna stvar za Ligu podizanje kapaciteta omladine učešćem na kvalitetnim predavanjima i druženjem sa omladinom iz okruženja.

- Ligina omladina je uzela i aktivno učešće na predavanjima i to na temu desničarskog ekstremizma i prava LGBT populacije na prostorima bivše Jugoslavije – istakao je predavač Omladine LSV Mišo Živanov navodeći da je zadovoljan načinom na koji su ostali učesnici kampa reagovali na učešće mladih ligaša na kampu.

ECOSY (European Community Organization of Socialist Youth) je čine podmladak Partije evropskih socijalista (PES) u čije punopravno članstvo ulaze socijaldemokratske omladinske organizacije iz zemalja EU. ECOSY se sastoji od 39 punopravnih organizacija i 17 organizacija sa statusom posmatrača.

 

 


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.