• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Učešće u programu "Bitno je"

Beograd, maj 2012- Delegacija LSVO prisustvovala je humanitarnoj žurci od nazivom “Bitno je”, koju je organizovala Gej strejt alijansa je u beogradskom klubu Apartman. Omladinu LSV na tom događaju su predstavljale članice GrO LSVO Pančevo, Katarina Trnjaković i Ivana Stojiljković.

 

U neformalnoj atmosferi gosti žurke su imali priliku da porazgovaraju sa svojim vršnjacima, predstavnicima političkih partija, o tome koliko su LGBT pitanja važna političarima, kakva rešenja predlažu i zašto baš za njih da glasaju. Pred velikim brojem ljudi, po jedan predstavnik stranačkih omladinskih organizacija je u kratkim crtama predstavio ideje svojih partija u vezi sa položajem LGBT populacije u Srbiji. Takođe, omladine političkih stranaka su odabrale i po jednu muzičku numeru po sopstvenoj želji koje su puštane u pauzama između obraćanja.

U ime Omladine LSV Ivana Stojiljković je održala govor u kom je pozdravila inicijativu GSA. –Upravo ovakva vrsta aktivizma pokazuje da važna pitanja ujedinjuju uprkos različitim politikama. Mi koji smo okupljeni danas ovde, mi smo ti koji zajedno treba da se borimo za ovakvu vrstu problema-kazala je Stojiljković

Ona je dodala kako ovolika količina homofobije u Srbiji ne sme da se ignoriše i prođe nezapaženo.

-Edukacija naše omladine o pitanjima LGBT populacije je od izuzetnog značaja jer ćemo na taj načini lakše približiti našim sugrađanima tu temu- navela je ova ligašica.

Članica Gej strejt alijanse ali i koordinatorka radne grupe za manjinska pitanja pri Omadini LSV, Katarina Trnjaković kaže da je važno da se počne sa edukacijom kako mladih tako i drugih ljudi o problemima sa kojima se suočavaju pripadnici marginalizovanih odnosno. manjinskih grupa u Vojvodini ali i Srbiji.

-Generalno rečeno, država se ne bavi sistematskim rešavanjem problema koja imaju marginalizovane zajednice u Srbiji. Pored toga, u velikoj meri se ne poštuju ni univerzalna prava kao što su pravo na obrazovanje ili pravo na rad. Postoji izvestan napredak koji smo kao država i društvo postigli ali je izuzetno neprimetan i nedovoljan – objasnila je Trnjaković.

 

 

 


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.