• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Više šansi za mlade

Predsednik OO LSVO Srbobran Andrija Pekarić je kandidat za odbornika Skuopštine opštine Srbobran. Kaže da je ušao u vode politike i priključio se LSV jer, najpre, voli Vojvodinu i želi da ona bude ono što je nekada bila.

 

-Želim da podignem svoj glas i da se vidi da postoje oni koji su spremni da se bore za Vojvodinu. Želim da svoju viziju i ideju sprovedem u delo, da podmladim politiku i kroz nju podignem svest mladih da postoje oni koji ne odustaju u veru u bolje sutra- kazao je Pekarić.

Prema njegovim rečima, u Srbobranu je najveći problem nezaposlenost i nedoslednost pri zapošljavanju. Takođe, u ovom mestu često se ogleda diskriminacija, a Pekarić navodi da se ona temelji na verskoj i nacionalnoj netrpeljivosti, ali i na socijalnom i materijalnom statusu.

Uvek postoji incijalna kapsula za započinjanje neke svađe. Ovde se lako sudi o drugima iako se oni ne poznaju kao ni problem sa kojima se suočavaju. Želim da se tome stane na kraj i da mladi osete da neko brine za njih i njihova prava. Ljudi su gladni, žedni, besni na težak život pa osuđuju sve. Treba sa njima pričati i naći adekvatna rešenja- kazao je ovaj ligaš.

Što se tiče mladih, sagovornik smatra da im treba dati šansu da pokažu svoj kapacitet, ne treba ih stavljati „u stranu“ jer oni mogu doprineti promenama u svojoj sredini. „Rešenje postoji samo treba naći pravi put do njega“, reči su ovog predsednika OO LSVO Srbobran.

-Omladinski aktivizam je izuzetno bitan jer, koliko god kliše zvučalo, na mladima zaista svet ostaje. Mi formiramo novo društvo, mi formiramo našu sutrašnjicu i svet u kome ćemo živeti. Ti novi temelji zavise od nas samih, a dok omladina ne podigne svoj glas, na nju niko neće usmeriti pažnju. Sami treba da se izborimo za ono što je naše, niko nam to neće dati- predočio je Pekarić koji je svojim zalaganjem u stranci doprineo da odbor u Srbobranu konačno stane na noge i da dobija pozitivne ocene sugrađanki i sugrađana.

 

 

 


rssfeed
Twitter delicious youtube flickr Facebook Stumbleupon blogger

Umreži se!

Blogmarks: lsvo del.icio.us: lsvo Facebook: lsvomladina Flickr: lsvo Stumble Upon: lsvo Twitter: LSVOmladina YouTube: lsvomladina

Pismo / Jezik

Latinica Cirilica Czech English French German Greek Hungarian Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Slovak Slovenian Spanish Swedish

U akciji!

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
© 2018 LSVO. Sva prava zadržana.